3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiţii de peste trei milioane de euro în sistemul de canalizare şi apă din Baia de Fier

Investiţii de peste trei milioane de euro în sistemul de canalizare şi apă din Baia de Fier

Primăria Baia de Fier investeşte în infrastructura comunei
Primăria Baia de Fier investeşte în infrastructura comunei

Primăria comunei Baia de Fier pregăteşte investiţii de peste trei milioane de euro în sistemul de canalizare şi construirea unei staţii de epurare, precum şi în modernizarea sistemului de alimentare cu apă. În vederea realizării investiţiilor respective, autorităţile locale au comandat două proiecte tehnice care vizează îmbunătăţirea stării utilităţilor pentru comuna ce numără aproape 4.000 de locuitori. De asemenea, cele două obiective de investiţii au fost deja scoase la licitaţie, pentru desemnarea constructorilor care vor executa lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi staţia de tratare, respectiv la sistemul de canalizare şi staţia de epurare. Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă are o valoare de 3.173.448 de lei fără TVA, iar licitaţia este programată pe 12 martie.
„Obiectul contractului: Proiectul de reabilitare şi modernizare sistem de alimentare cu apă în comuna Baia de Fier prevede: – Sursa de apă se va asigura din modernizarea captărilor existente şi amenajarea uneia noi; – Staţie de tratare a apei brute captate; – Înmagazinare apă în două rezervoare de 300 mc şi 200 mc; – Reabilitare aducţiune pe o lungime de 500 de metri liniari. – Executarea reţelei de distribuţie a apei potabile, pe o lungime de 4,478 kilometri; – Amplasarea hidranţilor exteriori de incendiu, conform normelor în vigoare; Costul total estimat pentru realizarea acestui obiectiv este de 3.173.448 de lei fără TVA din care: 1. Execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii aferente: 3.022.332 de lei (fără TVA), 2. Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5%) în valoare estimată de: 151.116 lei“, potrivit memoriului tehnic realizat de proiectantul lucrărilor.

9,9 milioane de lei şi pentru canalizare

Potrivit proiectantului, pentru asigurarea volumului necesar de apă la nivelul comunei, se vor procura şi monta două rezervoare metalice, cu volumul de 300 metri cubi şi 200 metri cubi. Rezervorul de 300 metri cubi se va monta în incinta staţiei de tratare existente, lângă staţia de tratare nouă, urmând ca rezervorul de 200 metri cubi, să se monteze într-o gospodărie nouă, propusă de către beneficiar. În privinţa modernizării sistemului centralizat de canalizare şi epurare în comuna Baia de Fier, proiectul are o valoare de 9.983.499 de lei, iar licitația va avea loc la jumătatea lunii viitoare, pe 13 martie. „Obiectul contractului: Executarea lucrărilor de investiţie Sistem centralizat de canalizare şi epurare în comuna Baia de Fier, judeţul Gorj, ce prevede realizarea reţelei de canalizare pe o lungime de 9,180 kilometri; cămine de vizitare pe traseul reţelei; staţie de pompare; staţie de epurare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 9.983.499 de lei (fără TVA), din care: I. Execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii aferente: 9.508.095 lei (fără TVA); II. Diverse şi neprevăzute (5%) în valoare estimată de: 475.404 lei“, conform Primăriei Baia de Fier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS