10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDupă Reveria, Loredana revine pentru Maria Tănase Simfonic

După Reveria, Loredana revine pentru Maria Tănase Simfonic

Afis LORI_REVERIA_TOUR

Pe 24 februarie, de Dragobete, Loredana a susţinut la Craiova, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, al doilea concert din cadrul turneului Reveria, în faţa unei săli arhipline. Show-ul a durat peste două ore, iar la final artista a revenit pe scenă pentru două bisuri, însufleţită de aplauzele susţinute ale publicului craiovean. Melodiile artistei au fost primite cu entuziasm atât de copii mici şi tineri, cât şi de persoane de vârsta a treia, care au trecut alături de ea şi de Agurida printr-o înşiruire de genuri şi melodii, de la „Bună seara, iubite“ şi „O fată singură-n noapte“ până la „Apa“, „Iubitul meu risipitor“ şi îndrăgitele reinterpretări ale folclorului românesc.
Loredana dovedeşte încă o dată, prin Reveria, că este unul dintre puţinii artişti români care face faţă cu brio provocărilor industriei atât de nestatornice a entertainment-ului şi reuşeşte să se reinventeze fără a da semne de oboseală.
În culise, Loredana a mărturisit că atunci când era mică ţinea cu Universitatea Craiova şi îl admira pe Ilie Balaci. „Cred că era o dragoste de familie. Tatăl şi fratele meu erau fani Universitatea Craiova. Tatăl meu este un microbist înrăit!“.
La finalul spectacolului, Loredana a răspuns câtorva întrebări ale Gazetei de Sud, prefaţând şi colaborarea pe care o va avea cu Filarmonica „Oltenia“ Craiova în toamnă, când va participa la proiectul Maria Tănase Simfonic, alături de Bălănescu Quartet, la Sala Polivalentă.
Cum ţi s-a părut publicul craiovean?
A fost fantastic, nu am cuvinte. E al doilea show din acest turneu-maraton, suntem la început şi chiar aveam nevoie de energia lor. A fost un public extraordinar, m-a ţinut în priză, mi-a dat energie, m-am simţit iubită. Au fost alături de mine. A fost o explozie încă de la început şi mă bucur că s-a întâmplat chiar de Dragobete.
În această seară am aflat şi că vei reveni la Craiova în septembrie, pentru proiectul Maria Tănase Simfonic.
E un proiect la care ne gândim de ceva timp, împreună cu directorul Filarmonicii Oltenia, Vlad Drăgulescu, un om foarte implicat şi mă bucur foarte mult că reuşeşte să aducă în realitate toate ideile sale, iar consistenţa acestor idei şi insistenţa lui dau întotdeauna roade. Chiar dacă am un program foarte încărcat în toamnă, o să încerc să vă surprind, să ofer publicului ceva la care nu se aşteaptă, pentru că vreau să iasă ceva extraordinar.
De ce Reveria?
Întotdeauna, prin tot ceea ce am făcut pe scenă am vrut să ofer momente de evadare, de uitare, de relaxare totală, pentru că arta este singurul lucru care ne salvează, iar muzica este un medicament care nu se compară cu nimic altceva. Îmi place să visez, cred foarte mult în vise şi îmi doresc ca şi ceilalţi să creadă în continuare în vise. Chiar dacă nu toate se împlinesc, important este să continui să visezi. Eu cred cu tărie că visul căruia îi rămâi fidel întotdeauna se va împlini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS