20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcurs internațional de dramaturgie, la Craiova 

Concurs internațional de dramaturgie, la Craiova 

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, lansează, în data de 26 februarie, Concursul Internațional de Dramaturgie – Craiova Drama 2015 – deschis dramaturgilor din întreaga lume. Lansarea oficială a concursului va avea loc în data de 26 februarie, la ora 11:30, în sala 420 a Universității din Craiova.

Concursul are ca obiectiv central stimularea producerii de noi texte dramatice, în jurul unor teme specifice, de maxim interes contemporan. Tematica centrală a concursului este „Omul și societatea”, tematică declinată în subtemele „emigrarea”, „traficul de ființe umane”, „violența”, „conflictele religioase” sau „chipurile diversității”. Textele pot fi redactate în mai multe limbi, precum română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză. Acestea se vor depune în intervalul 1 iunie – 30 septembrie 2015, până la ora 15:00, iar jurizarea va avea loc în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie. Anunțarea textelor câștigătoare se va face pe data de 7 decembrie 2015, urmând ca montarea textelor să aibă loc în perioada martie – mai 2016. Publicarea celor mai bune zece texte se va realiza în luna aprilie a anului 2016, într-un volum colectiv, la Editura Universitaria, din Craiova, iar lansarea volumului Craiova Drama 2015 se va face în seara premierei spectacolului montat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Robert Wilson, președintele de onoare al concursului

Selecția celor mai bune zece texte se va realiza de către un juriu internațional, format din specialiști de renume, coordonați de Maria Shevtsova, Stanley Wells, Michael Dobson, DHC ai Universității din Craiova, George Banu, Matei Vișniec, Mircea Cornișteanu, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorector al Universității din Craiova și conf. univ. dr. hab. Alexandru Boureanu, directorul Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova. Președinte de onoare este Robert Wilson, regizor de teatru, artist vizual şi dramaturg american, figură impozantă a teatrului experimental, DHC al Universității din Craiova.
Marele Premiu al Concursului va consta în montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova (anul 2016). De asemenea, Locul I va fi reprezentat de montarea textului cu actori, studenți ai Masterului „Arta actorului” de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova (anul 2016), Locul 2 – montarea textului într-un spectacol de teatru radiofonic (anul 2016), iar Locul 3 – montarea textului într-un spectacol-lectură la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Înscrierea la concurs se poate face printr-un mesaj către adresa [email protected] care să cuprindă și următoarele documente redactate într-una din limbile concursului:
– unul sau maxim două texte dramatice originale (încadrate în tematica enunțată)
– un synopsis al textului propus
– un C.V. al autorului

Pentru informații suplimentare și detalii, accesați adresa de e-mail [email protected], site-ul www.ucv.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drama-2015/.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS