24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTaximetrist condamnat definitiv pentru uciderea unei bătrâne

Taximetrist condamnat definitiv pentru uciderea unei bătrâne

Accidentul de circulație în urma căruia femeia și-a pierdut viața s-a produs pe bulevardul Dacia, în seara zilei de 16 aprilie 2014 (Foto: arhiva GdS)
Accidentul de circulație în urma căruia femeia și-a pierdut viața s-a produs pe bulevardul Dacia, în seara zilei de 16 aprilie 2014 (Foto: arhiva GdS)

Un taximetrist craiovean, acuzat că a lovit cu mașina și ucis o femeie de 70 de ani care traversa bulevardul Dacia, apoi  a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova.

Taximetristul Daniel Florin Graf, de 29 de ani, a fost trimis în judecată la începutul lunii mai 2014, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.
Anchetatorii au reținut că, în seara de 16 aprilie 2014, în jurul orei 20.30, Aurora Zamfirache, de 70 de ani, din Craiova, în timp ce traversa bulevardul Dacia, în apropiere de intersecția cu strada Brazda lui Novac, a fost lovită de un autoturism al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. În urma impactului, femeia a fost rănită grav şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Urgență Craiova, însă medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. La locul accidentului a fost trimisă o echipă de polițiști de la Biroul Rutier Craiova, iar în timp ce oamenii legii făceau măsurători, şoferul care o lovise pe femeie s-a întors. Este vorba de taximetristul Daniel Florin Graf, de 29 de ani, din comuna Radovan, care conducea o Dacie Logan în momentul producerii accidentului. Tânărul a susţinut în faţa poliţiştilor că nu a oprit după ce a lovit-o pe femeie pentru că se grăbea să o ducă la spital pe mătuşa sa, care făcuse o criză. Nu a putut explica însă de ce nu a sunat la 112 pentru a anunţa că a produs un accident de circulaţie grav.
Ulterior, în urma cercetărilor făcute la locul accidentului, oamenii legii au stabilit că și femeia de 70 de ani a avut partea ei de vină, pentru că a încercat să traverseze strada neregulamentar, la câteva zeci de metri de trecerea de pietoni de la intersecţia bulevardului Dacia cu strada Brazda lui Novac. Polițiștii au întocmit pe numele taximetristului un dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar o zi mai târziu l-au dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins propunerea anchetatorilor și a dispus, în schimb, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a inculpatului.

Condamnat cu suspendare

Anul trecut, pe 9 mai, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Florin Graf, care a ales să-și recunoască faptele pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară, iar la sfârșitul lunii octombrie, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. În plus, bărbatul de 29 de ani a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul Primăriei Radovan, dar și să se înscrie în programul de reintegrare socială la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj. Instanța a mai hotărât ca firma de asigurări să achite rudelor femeii decedate suma totală de 150.000 de lei drept daune morale și 1.800 de lei daune materiale. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de firma de asigurări, iar la sfârșitul săptămânii trecute Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat. Instanța a admis apelul societății de asigurări, a scăzut la jumătate cuantumul daunelor morale (75.000 de lei) și a menținut restul hotărârii Judecătoriei Craiova. Inculpatul rămâne cu pedeapsa de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS