22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj26 de învingători la Cupa „Sănătăţii“ de la Rânca

26 de învingători la Cupa „Sănătăţii“ de la Rânca

La premiere au fost prezente oficialități ale județului Gorj (Foto: Eugen Măruţă)
La premiere au fost prezente oficialități ale județului Gorj (Foto: Eugen Măruţă)

Prima competiţie de schi din acest sezon, organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Colegiul Medicilor şi OAMMR, la sfârşitul săptămânii trecute, la Rânca, a fost un succes. Cea de a 12 ediţie a Cupei „Sănătăţii“ la schi s-a bucurat de participarea a peste 90 de concurenţi. Vremea a fost ideală pentru practicarea schiului la cota 1.650, iar turiştii nu au ratat ocazia de a petrece încă un weekend plin cu zăpadă la Rânca. Primul concurs de schi din această iarnă a atras nu numai competitorii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, ci şi numeroşi spectatori care au dorit să vadă întrecerea supervizată de angajaţii Serviciului Judeţean Salvamont Gorj. La pârtia M 1, din centrul zonei turistice montane, s-au aflat sâmbătă sute de schiori şi spectatori. Concursul a debutat la ora 14.00 şi s-a încheiat în aproximativ două ore, perioadă în care toţi cei înscrişi în competiţie au parcurs traseul stabilit de organizatori.

Cupa a fost organizată pe trei categorii de vârstă

Cupa „Sănătății“ a fost organizată pe trei categorii de vârstă, iar la finalul întrecerii au fost stabiliţi 26 de câştigători. Pe lista de concurenţă s-au regăsit şi copii, astfel încât a fost realizată o categorie de vârstă de până în 18 ani, una 18 – 40 de ani şi a treia de peste 40 de ani. La prima categorie au fost acordate şapte premii I, patru premii II şi cinci premii III. De asemenea, la cea de-a doua categorie de concurs au fost premiaţi primii trei concurenţi, iar la ultima categorie au fost acordate, pentru încurajare, două premii I, două premii II şi trei premii III. Pe lista celor premiaţi s-au aflat şi medicii Sorin Catană, Gheorghe Stanciu sau Marian Dumitrescu. „Faptul că am deschis sezonul la concursuri de schi în Rânca a fost un motiv în plus să avem o participare numeroasă şi un public pe măsură. La competiţie au asistat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru. Am acordat în total 26 de premii, cele mai multe la prima categorie de vârstă pentru ca să îi stimulăm. Sportul înseamnă sănătate, iar participarea a peste 90 de concurenţi a arătat că a fost apreciată această iniţiativă. Vom continua să organizăm cupa aceasta la Rânca şi sperăm să atragem cât mai mulţi concurenţi. Premianţii au plecat acasă cu diplome, cupe şi medalii şi s-au bucurat de trofeele primite“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din

Târgu Jiu. De pe pârtie la spital

Cupa „Sănătăţii“ de la Rânca a fost monitorizată de salvamontiştii gorjeni care au stabilit categoriile de concurs şi traseul. De asemenea, salvamontiştii au stabilit şi câştigătorii concursului, în urma cronometrărilor realizate. Dacă la Cupa „Sănătăţii“ nu au fost înregistrate probleme deosebite, pe pârtie stratul de zăpadă având 50 de centimetri, pe celelalte cinci pârtii dorinţa turiştilor de a schia cât mai spectaculos i-a trimis pe unii la spital.
Potrivit conducerii Serviciului Public al Salvamont Gorj, pe pârtiile din Rânca au avut loc sâmbătă patru accidente. Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină pentru a acorda primul ajutor în cazul a trei persoane care s-au accidentat pe pârtie, la schi. Toţi au ajuns la spital cu maşinile personale.
De asemenea, un minor a fost accidentat, după ce a căzut de pe sanie. Şi copilul rănit a ajuns la spital cu maşina rudelor sale, după ce a beneficiat de asistenţă medicală primară din partea personalului Salvamont din Rânca. Aici există două baze de intervenţie Salvamont, precum şi o ambulanţă cu tracţiune integrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS