20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Titanul de la Bulzeşti în documente inedite

Titanul de la Bulzeşti în documente inedite

-

George Sorescu – posesorul unei adevărate arhive „Marin Sorescu“- și profesoara Maria Ionică (din Slatina, cu un doctorat din Marin Sorescu) – vor publica în perioada următoarea la EIKON Cluj cartea, „Marin Sorescu în documente inedite“. Marele scriitor ar fi împlinit 79 de ani în această lună (Sorescu este născut pe 29 februarie 1936). Ediția este îngrijită de Maria Ionică (selecţie, tehnoredactare, anexe şi adnotări) și cuprinde corespondența marelui scriitor cu personalități din România și din străinătate, cu familia (scrisori și ilustrate scrise/trimise). În cuvântul introductiv al lucrării, prof. Maria Ionică explică: „Dacă la corespondenţa scriitorului cu personalităţi din ţară sau cu celebri compatrioţi plecaţi, vremelnic sau definitiv, pe alte meleaguri se pot citi rânduri semnate de Eugen Simion, Nicolae Steinhardt, Grigore Vieru, Andrei Pleşu, Constantin Crişan, Georges Astalos, Ion Caramitru, Valentin Silvestru, Dinu Flămând, Ion Apetroaie ş.a., o altă importantă secvenţă oferă prilejul de a scruta slova unor autori din afara graniţelor noastre culturale, nume de referinţă în literatura secolului XX: Oskar Pastior, Paul Engle, Gerald Bisinger, Adam Puslojič ş.a. Alături de alţi oameni de cultură din străinătate (unii având şi responsabilităţi în domeniu), aceştia dovedesc admiraţie, preţuire, deseori şi sinceră prietenie faţă de scriitorul nostru“.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.