14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor în Târgu Jiu

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor în Târgu Jiu

campanie sterilizare

Asociația „Pro Animals“ organizează, pe 24 și 25 februarie, la adăpostul din Târgu Jiu, zona CET, o campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici. Cei interesați pot face programări la numărul de telefon 0766.826.752. Campanii similare au loc şi la nivel internațional în această perioadă. Data de 24 februarie este denumită Ziua Internațională a Castrărilor. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Animals“ din Târgu Jiu, la centrul canin din zona de sud a municipiului sunt aşteptaţi proprietarii de animale, cu pisici şi câini, precum şi toţi cetăţenii care au posibilitatea să aducă la sterilizare câinii comunitari care sunt crescuţi pe lângă blocurile din cartierele oraşului Târgu Jiu.

Peste 1.500 de câini, liberi pe străzi

În lipsa unei legislaţii care să reglementeze clar problema gestionării câinilor fără stăpân, cetăţenii sunt oricând în pericol să fie muşcaţi. Nu există o evidenţă clară a numărului de maidanezi care circulă liberi pe străzile din oraş, acesta variind între 1.500 şi 2.000. În adăpostul canin al Primăriei Târgu Jiu se află aproximativ 400 de
câini, iar în adăpostul Asociaţiei „Pro Animals“ aproximativ 800. Campania de sterilizare organizată săptămâna viitoare este prima din acest an şi se speră ca sute de cetăţeni să se prezinte cu animalele la sterilizat, mai ales că nu vor fi obligaţi să achite vreo taxă. Toate cheltuielile legate de organizarea campaniei şi de plata materialelor şi a medicilor veterinari vor fi suportate de Asociaţia „Pro Animals“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS