6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiţii de peste 90 de milioane de lei la Târgu Jiu

Investiţii de peste 90 de milioane de lei la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a alocat 90 de milioane de lei pentru lucrări de investiţii şi edilitar-gospodăreşti (Foto: Eugen Măruţă)
Primăria Târgu Jiu a alocat 90 de milioane de lei pentru lucrări de investiţii şi edilitar-gospodăreşti (Foto: Eugen Măruţă)

Aproape jumătate din bugetul Primăriei Târgu Jiu din acest an este destinat lucrărilor de investiţii şi edilitar-gospodăreşti. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că din bugetul total de 200 de milioane de lei, peste 90 de milioane au fost alocate programului de investiţii şi altor tipuri de lucrări care se execută anual în municipiu. Programele propriu-zise de investiţii beneficiază de suma de 67 de milioane de lei, iar bugetul destinat Serviciului de Gospodărire Comunală este de 25 de milioane de lei. De asemenea, din suma totală de 67 de milioane de lei, 37,4 milioane de lei sunt fonduri proprii, iar diferenţa reprezintă fonduri alocate de la bugetul central sau bani de la Uniunea Europeană. Potrivit lui Marius Ionescu, până în vara acestui an vor fi încheiate investiţiile la sistemul de alimentare cu apă, respectiv la staţiile de epurare a apei menajere şi de tratare a apei potabile, piaţa acoperită, dar vor fi începute investiţii noi, cum ar fi cele de la Stadionul Municipal, Sala Polivalentă sau noua şosea ocolitoare a municipiului Târgu Jiu.

Se încheie concursul de idei pentru modernizarea Căii Eroilor

Marius Ionescu a mai spus că au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru modernizarea a 64 de străzi din municipiul Târgu Jiu, din care şase beneficiază deja de finanţare din bugetul local. Pentru restul vor fi accesate fonduri europene sau fonduri din alte surse: „Toate investiţiile se referă la sistemul de canalizare şi de alimentare cu apă. Staţia de tratare a apei este gata în procent de 70% şi va fi finalizată în vară. Tot din vară vom avea disponibile cele trei staţii de pompare a apelor uzate, peste râul Jiu, care vor duce apa la staţia de tratare din strada Mărgăritarului. Aici, lucrările de construcţie sunt gata şi staţia a intrat în probe. În martie-aprilie va fi pusă în funcţiune. De asemenea, avem fonduri pentru construcţia a două noi blocuri ANL, în Narciselor, cu un total de 80 de unităţi locative. Mai avem alte patru proiecte depuse la ANL. Pe fonduri europene avem depus un proiect mai mare de modernizare a transportului în comun, în valoare de 42 de milioane de euro.  Va fi modernizată reţeaua de troleibuze şi vor fi achiziţionate 15 troleibuze. Vom cumpăra şi microbuze electrice pentru localităţile componente. Un proiect important este cel de modernizare a Căii Eroilor. Într-o lună vom avea rezultatul concursului de idei. În mare, va fi modernizat carosabilul de pe Calea Eroilor, înlocuiţi stâlpii de iluminat, vom avea o parcare subterană lângă biblioteca judeţean şi un pasaj subteran pe Popa Şapcă. Așteptăm să vedem propunerile arhitecţilor“, a declarat Marius Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS