17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Sute de kilograme de tutun au fost ridicate de la contrabandiști din Caracal

Olt: Sute de kilograme de tutun au fost ridicate de la contrabandiști din Caracal

Aproximativ 500 kg de tutun au fost ridicate de poliţişti în urma efectuării a 24 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun.

Percheziţiile s-au desfăşurat în două dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracţiuni prevăzute în Codul fiscal. În urma efectuării percheziţiilor, 16 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Caracal, pentru audieri. Acestea sunt bănuite că, în perioada 2014 – 2015, au comercializat, prin intermediul unui oficiu poştal şi a unei firme de curierat, tutun mărunţit, tratat.

La percheziţii, au fost găsite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, 200 kg. de tutun foi, în valoare de aproximativ 50.000 lei, şi 3 aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, precum şi suma de 32.000 lei. De asemenea, la un oficiu poştal, din municipiul Slatina, au fost indisponibilizate colete conţinând 300 kg. de tutun mărunţit, tratat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor este de aproximativ 200.000 lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS