3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale din Oltenia

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale din Oltenia

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe principalele artere.

Pe câteva sectoare ale unor drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă, fără restricţii, stratul de zăpadă, care măsoară 1-3 cm, fiind în amestec cu material antiderapant. Cele mai importante dintre acestea sunt: DN67D Obârşia Cloşani – Valea Cernei (judeţul Mehedinţi), DN67C Bengeşti – Rânca (judeţul Gorj), DN67D Tismana – Baia de Aramă (judeţul Gorj), DN7A Vidra (judeţul Vâlcea) – limită cu judeţul Hunedoara, DN7D Grebleşti (judeţul Vâlcea) – limită cu judeţul Argeş, DN67B Obislava – Giuleşti (judeţul Vâlcea) și Cerna Sat (în judeţul Gorj). Pe aceste drumuri, dar şi pe altele cu trafic mai redus, porţiunile de carosabil umed alternează cu altele acoperite cu zăpadă, iar riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum este mare.

De asemenea, în judeţul Mehedinţi, pe DN57 Eşelniţa – Dubova, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 15+700 de metri şi 19+700 de metri, din cauza unor alunecări de teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS