19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGură de oxigen pentru baschetbaliştii craioveni

Gură de oxigen pentru baschetbaliştii craioveni

Travis Bureau, revenit după o accidentare, şi-a ajutat echipa să câştige meciul cu BC Timişoara (Foto: Lucian Anghel)
Travis Bureau, revenit după o accidentare, şi-a ajutat echipa să câştige meciul cu BC Timişoara (Foto: Lucian Anghel)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obţinut sâmbătă a şasea victorie din acest sezon al Ligii Naţionale, una importantă, care îi ajută pe Travis Bureau şi pe colegii săi să iasă din lupta de la retrogradare şi totodată le dă speranţe de calificare în play-off.
Jucătorii pregătiţi de Andelko Mandic s-au impus, pe teren propriu, în faţa unei echipe din partea superioară a clasamentului, BC Timişoara, cu scorul de 68-59 (19-21, 17-17, 16-6, 16-15 ), într-o partidă din cadrul etapei a 19-a.
Sfertul trei a fost decisiv. Bănăţenii au marcat doar şase puncte, dintre care patru de la linia de libere, în timp ce gazdele au reuşit 16 puncte.
„Am pierdut meciul după un sfert trei execrabil, după ce în sfertul secund jucătorii mei au fost neatenţi. Am avut şapte-opt puncte avans şi în loc să ne desprindem am permis Craiovei să revină în câteva secunde. Ei au reuşit să iasă repede din blocaj, noi nu. Craiova şi-a dorit foarte mult victoria şi a profitat de greşelile noastre“, a spus la finalul jocului tehnicianul formaţiei bănăţene, Dragan Petricevic.
Pentru Craiova, principalul marcator a fost Bozovic, cu 14 puncte, acesta reuşind şi 12 recuperări. S-a remarcat şi Travis Bureau, revenit în echipă după o absenţă de două săptămâni, din cauza unei accidentări. Americanul a reuşit 12 puncte. Ceilalţi jucători care au mai intrat pe parchet au fost: Petrişor (2 puncte), Boltic (9), Şanta (6), Marojevic (6), Micic (13), D. Andrei (6), Bosnjak.

Popescu, întâi aplaudat, apoi huiduit

De partea cealaltă, Dragan Petricevic a mizat pe: Milencovic, Jovanovic (7), Pilcevic (7), Pesic (19), Lewis, Toth (3) Manigat (8), Tica (2) şi B. Popescu (13). Popescu, jucător care în sezonul trecut a evoluat în Bănie, a fost primit sâmbătă cu aplauze de spectatorii din Polivalentă, dar la final a fost huiduit după ce a avut două intervenţii dure: lui Şanta i-a spart nasul, iar cea de-a doua „victimă“ a sa a fost Micic.
Craiova ocupă tot locul 11, cu 23 de puncte, cu un punct mai puţin decât echipa de pe locul 8, Energia Târgu Jiu, care a fost învinsă, în deplasare, de campioana CSU Asesoft Ploieşti, cu scorul de 89-81.
În runda următoare, SCM-U Craiova va sta. Elevii lui Mandic vor juca mâine (ora 19.00) în Liga Balcanică, acasă, cu Peja.
Tot sâmbătă, echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 76-35 (20-7, 17-11, 23-5, 16-12) de BCT Alexandria, şi rămâne pe penultimul loc în Liga Naţională. Antrenorii formaţiei din Bănie, Daniel Vasile şi Paul Nicolae, au trimis în teren următoarele jucătoare: Borş (10 puncte), Funieru, Matei (4), Olteanu, Radovic (1), Paige (12), Pirnea (1), Ninu (7).

Galerie foto de la meciul SCM-U Craiova – BC Timișoara (foto: Lucian Anghel)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS