17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElev salvat de un agent al Poliției Locale

Elev salvat de un agent al Poliției Locale

(Foto: mytex.ro)
(Foto: mytex.ro)

Un elev de 17 ani al Colegiului Național „Carol I“ ar fi putut fi rănit grav, joi seară, dacă un agent al Poliției Locale Craiova nu s-ar fi aflat la locul și momentul potrivit.
Conform reprezentan­ților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, joi seară, la ora 19.23, o persoană a anunțat prin 112 că, după terminarea orelor de curs, un elev al Colegiului Național „Carol I“ a căzut printre balustradele scării de acces la etajele superioare. „Polițiștii care au ajuns la fața locului au stabilit că elevul a coborât prin alunecare pe balustrada scărilor, s-a dezechilibrat și a căzut printre balustrade. Polițiștii au identificat patru colegi ai elevului, care au confirmat faptul că acțiunea elevului a fost una din proprie inițiativă, iar acesta nu a fost lovit sau împins“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Povestea nu se încheie aici, pentru că elevul care a căzut în gol ar fi fost salvat în ultimul moment de un agent al Poliției Locale, care venise la o ședință cu părinții. Este vorba de agentul Laurențiu Marinescu, care a povestit pentru GdS cum a reușit să-l prindă pe elevul care căzuse de la etajul doi. „Eu urcam de la parter și mai aveam câteva trepte până la etajul unu, când am auzit de sus țipete. M-am uitat și am văzut un copil care căzuse printre balustrade, cu capul în jos. Cred că a fost vorba de fracțiuni de secundă. Am întins mâna și l-am prins de geacă, în zona umărului, iar el a reușit să se prindă cu o mână de balustradă. După aceea l-am tras de acolo și am văzut că era lovit la cap. Am înțeles că a încercat să coboare pe balustradă și a căzut“, a povestit Laurențiu Marinescu.
După aceea, elevul a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că nu a suferit leziuni grave, ci a scăpat cu câteva zgârieturi. Potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență Craiova, elevul a fost consultat și externat joi seară.
Conducerea Colegiului Național „Carol I“ a confirmat incidentul, însă a explicat că nu ar fi chiar așa cum susține agentul Poliției Locale. „Am înțeles că elevul se grăbea, s-a împiedicat și a căzut pe scări. Elevul nu a pățit nimic, nu a fost rănit. Sunt mai multe versiuni și încercăm să aflăm ce s-a întâmplat“, a explicat Alexandrina Thorwachter, directoarea Colegiul Național „Carol I“.
Polițiștii doljeni au mai precizat că se continuă cercetările pentru a se stabili cu certitudine în ce condiții s-a petrecut incidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS