17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadionul din Târgu Jiu va fi modernizat de firma care a construit Cluj Arena

Stadionul din Târgu Jiu va fi modernizat de firma care a construit Cluj Arena

Stadionul din Târgu Jiu va fi unul dintre cele mai moderne din ţară
Stadionul din Târgu Jiu va fi unul dintre cele mai moderne din ţară

Stadionul municipal „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu va fi modernizat de aceeaşi firmă care a construit Cluj Arena. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Compania Naţională de Investiţii a definitivat licitaţia pentru desemnarea constructorului şi mai sunt de pus la punct documentele. Însă, licitaţia pentru modernizarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu nu are un rezultat, din cauza contestaţiilor care au fost depuse. Astfel, trebuie reluate toate procedurile pentru organizarea unei noi licitaţii, în urma căreia să se stabilească numele companiei care va moderniza Sala Sporturilor din Târgu Jiu. În ceea ce priveşte construcţia noului stadion din oraș, firma care a ridicat Cluj Arena se numeşte SC ACI Cluj SA. Societatea a câştigat licitaţia pentru Cluj Arena în asociere cu un proiectant. La Târgu Jiu este, de asemenea, nevoie de servicii de proiectare şi autorizare, care vor dura aproximativ două luni.

Stadion acoperit cu 13.500 de locuri  

Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că lucrările propriu-zise la noua arenă din municipiu ar putea începe cel târziu în luna mai a acestui an. Pe lângă noul stadion, vor mai fi realizate o parcare subterană şi un hotel de patru stele.
„Va fi un stadion modern. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni. Înălţimea maximă a arenei va fi de 24 de metri. În partea dinspre sediul primăriei va fi şi parcarea subterană, şi hotelul, precum şi tribuna principală. Practic, se va demola tot şi se va construi de la zero. Vor rămâne pe loc gazonul, care este foarte bun, şi pista de atletism, care este tot nouă. Gazonul nu va fi afectat deloc, doar pista va avea de suferit. În proiect este prevăzută refacerea pistei, care va avea un culoar în plus şi care va putea găzdui competiţii de nivel înalt. Hotelul va fi de patru stele şi va avea 40 de camere. Vor mai fi amenajate în noul stadion spaţii comerciale şi de alimentaţie. Întreaga zonă se va schimba complet ca înfăţişare. Cele câteva sute de locuri din parcarea subterană vor fi folosite de cetăţeni, când nu vor fi competiţii. Stadionul va avea aproximativ 13.500 de locuri acoperite. Vor fi doar tribunele acoperite, nu şi terenul. Acum sunt 9.200 de locuri. Sala Polivalentă îşi va dubla capacitatea şi va avea 1.500 de locuri“, a precizat Raul Chiriac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS