3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii la CAS Dolj

Percheziţii la CAS Dolj

Mai mulți procurori din cadrul Parchetului General se află în sediul CAS Dolj unde efectuează o percheziție. Din primele informații, anchetatorii caută documentele legate de decontările date unor farmacii de cei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj pentru mai multe rețete eliberate de medicii de familie.

Percheziţiile din Dolj fac parte cele 46 organizate astăzi de cei peste 150 de polițiști din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – și IPJ Dolj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Percheziţiile se derulează într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și abuz în serviciu.

„În dosar se efectuează verificări cu privire la mai multe mecanisme de fraudare a bugetului de stat, prin care erau decontate, în fals, rețete pentru medicamente oncologice și alte boli grave”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) .

Prejudiciul urmează să fie stabilit la finalizarea cercetărilor.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS