12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Măsuri pentru siguranţa elevilor şi combaterea absenteismului şcolar

Mehedinţi: Măsuri pentru siguranţa elevilor şi combaterea absenteismului şcolar

În contextul începerii semestrului II al anului şcolar 2014-2015, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a solicitat luarea măsurilor specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

De asemenea, s-a revizuit situația unităților de învăţământ ce intră în responsabilitatea inspectoratului, fiind reactualizate datele de contact ale poliţiștilor de proximitate, pentru o mai bună comunicare.
Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.
Una din masuri vizează identificarea şi controlarea tuturor agenților economici din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor. O atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar polițiștii mehedințeni în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți au desfășurat de la începutul acestei săptămâni activități în acest sens, cu precădere în zona unităților de învățământ pe care le au în responsabilitate.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 118 persoane, au fost verificate 32 unități comerciale, polițiștii depistând 27 elevi care lipseau nemotivat de la cursuri și față de care s-a luat măsura informării conducerii unităților de învățământ la care aceștia sunt înmatriculați.

Totodată, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 470 de lei.

În perioada următoare polițiștii mehedințeni vor continua activitățile pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional din zona unităţilor de învăţământ, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi al cadrelor didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS