11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Programul „De dragul bunicilor” la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Craiova: Programul „De dragul bunicilor” la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Programul „De dragul bunicilor”, pe care și l-a propus profesoara Carmen Popa de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, este o modalitate eficientă de consolidare a paradigmei axiologice prin valorizarea raporturilor familiale, a legăturii între copii şi bunici. Cele trei secvenţe pe care se structurează programul educativ se cirumscriu conceptual scopului formativ urmărit. Prima parte a activității- întâlnirea dintre elevii clasei a VI-a A și bunicii lor- defășurată în noiembrie 2014 la Casa Băniei a avut un relief cultural-artistic. Cea de-a doua parte, care se desfășoară azi, la ora 16.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, va constitui un prilej pentru copii de a lua la cunoştiință de universul copilăriei bunicilor lor. Referențialul se prefigurează cuprinzător: experiență școlară, condiții de viață, posibilități materiale ale familiilor, interese, pasiuni, aspirații, mijloace de informare şi recreere.
Evocările, care vor fi ilustrate de materiale adecvate  păstrate de bunici, vor reuși să recompună afectiv, într-o formulă ordonatoare, atmosfera specifică unui alt timp.
Activitatea se va dovedi un mijloc de cunoaștere, un îndemn la comparație şi reflecție timpurie, un mod original găsit de profesoara Carmen Popa de a sădi la rădăcina personalității copiilor valori morale fundamentale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS