20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Campanie de prevenire “Verifică dacă este adevărat!” în judeţul Vâlcea

Campanie de prevenire “Verifică dacă este adevărat!” în judeţul Vâlcea

-

Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea desfăşoară în perioada februarie – iulie 2015, Campania de prevenire “Verifică dacă este adevărat!”.

Campania de conştientizare şi prevenire a Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea are ca scop informarea şi pregătirea antiinfracțională a populației în vârstă privind infracțiunile de înșelăciune. Prin această campanie, poliţiştii vâlceni îşi propun prevenirea faptelor de înşelăciune prin metoda accidentul, deoarece în ultima perioadă la nivelul structurilor din mediul rural s-a înregistrat o creștere semnificativă a acestor fapte, ale căror victime au căzut, în special, persoanele în vârstă.

Aceste fapte au un puternic impact emoțional și financiar asupra victimelor şi a rudelor acestora, iar dosarele penale sunt greu de documentat, escrocii având posibilitatea de a repetara activitatea infracţională.

Principalele cauze care favorizează victimizarea acestei categorii de persoane sunt generate de: educația precară și lipsa de informare, naivitatea în relațiile cu persoanele necunoscute cu care intră în contact, direct sau telefonic, lipsa de pregătire antiinfracțională, lipsa unor legături de comunicare directă cu organele de poliție.

În scopul promovării acestei campanii, au fost realizate la nivelul instituţiei, cu resurse umane şi materiale proprii, afişe şi fluturaşi conţinând mesajul de informare şi conştientizare „Verifică dacă e adevărat!”, urmând a fi realizate şi un spot tv şi un spot radio.

O parte semnificativă a promovării campaniei o va reprezenta parteneriatul activ cu mass-media locală, dar şi comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor şi materialelor campaniei pe website-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

La nivelul judeţului Vâlcea, în cadrul unor acţiuni ale poliţiştilor de proximitate, poliţiştilor de la prevenire, de la poliţiile municipale şi orăşeneşti, secţii de poliţie rurală, vor fi înmânate cetăţenilor materiale preventive în locurile cu trafic ridicat. De asemenea în aceste locuri, vor fi postate afişele, pentru ca toţi vâlcenii să cunoască acest mod de operare şi să evite în a deveni victime.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.