21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 18 şoferi au rămas fără permis de conducere

Craiova: 18 şoferi au rămas fără permis de conducere

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei culorilor semaforului electric.

De asemenea, având în vedere condiţiile meteo din această perioadă, poliţiştii au verificat şi starea tehnică a autovehiculelor, în principal pentru verificarea dotării acestora cu anvelope de iarnă ori diapozitive antiderapante omologate.
În cadrul acţiunilor, oamenii legii au constatat 177 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea corăra au aplicate amenzi de peste 22.000 lei, dintre care 18 pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei culorilor semaforului electric, iar alte 5 pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculului pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
Au fost reţinute în vederea suspendării 18 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Unul dintre şoferii sancţionaţi a fost Ş. Florian, de 52 de ani, din Şimnicu de Jos, care a condus un autoturism pe strada Paşcani şi la intersecţia cu strada Nicolae Titulescu a pătruns în intersecţie la culoarea rosie a semaforului electric aflat în funcţiune. A fost sancționat cu amendă în cuantum de 390 lei și ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 zile.
Poliţiştii rutieri l-au depistat şi pe P. Cristian, de 29 ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Bucureşti, sector de drum acoperit cu zăpadă, fără a avea montate anvelope de iarnă. A fost sancţionat cu amendă în cuantum de 877,5 lei și ca măsură complementară i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS