6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicul Găman ar putea scăpa de arestul la domiciliu

Medicul Găman ar putea scăpa de arestul la domiciliu

Medicul Găman este judecat pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență  și una de dare de mită (Foto: Arhiva GdS)
Medicul Găman este judecat pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență
și una de dare de mită (Foto: Arhiva GdS)

Magistrații de la Tribunalul Dolj au hotărât ieri să înlocuiască arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul profesorului universitar dr. Dragoș Gabriel Găman. Acesta a fost trimis în judecată în iulie 2014 pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență și una de dare de mită.

Medicul Dragoș Gabriel Găman, șeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ Craiova, a fost arestat la domiciliu pe 20 iunie 2014, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro de la o denunțătoare.
Procurorii doljeni au stabilit că, în octombrie 2013, medicul Găman a fost contactat de o femeie din comuna Giubega, care voia să-și pensioneze mama pe caz de boală. Potrivit anchetatorilor, medicul Găman i-a cerut femeii 500 de euro pentru a o ajuta, apoi a hotărât să dubleze suma.
Femeia a dat banii ceruți, după care dr. Găman a întocmit dosarul pentru pensionare, iar printre actele medicale a „strecurat“ suma de 200 de lei, „cu intenția de a o oferi medicului specialist în expertiza capacității muncii din cadrul CJP Dolj pentru a-l determina să soluționeze favorabil pensionarea. Inculpatul nu a adus la cunoștința denunțătoarei despre introducerea sumei de 200 de lei printre actele dosarului medical“, au reținut anchetatorii. Ulterior, medicul a cerut încă 500 de euro, iar când femeia din Giubega a realizat că Găman are de gând să oprească o mare parte din cei 1.000 de euro, aceasta a hotărât să-l denunțe.
Pe 19 iunie 2014, dr. Găman a fost prins în flagrant, la scurt timp după ce primise cei 500 de euro de la denunțătoare. Inculpatul a fost arestat la domiciliu, iar pe 2 septembrie, Tribunalul Dolj a dispus începerea judecării dosarului în care profesorul universitar dr. Dragoș Gabriel Găman este acuzat de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență și una de dare de mită.
Din iunie 2014, instanța a hotărât în mai multe rânduri ca inculpatul să rămână în arest la domiciliu, iar ieri, Tribunalul Dolj a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. În timpul controlului judiciar, dr. Găman este obligat să respecte mai multe obligații: să se prezinte la instanţa de judecată când este chemat, să anunțe dacă își schimbă domiciliul și să se prezinte la poliție conform unui program de supraveghere. În plus, inculpatului i-a fost interzis să se apropie de martorii din dosar și să comunice cu aceștia. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi contestată la
Curtea de Apel Craiova.
Reamintim că, pe 14 august 2014, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât că dr. Găman poate să-și părăsească locuința de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00, pentru a se prezenta la locul de muncă de la Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic „Filantropia“ Craiova. O lună mai târziu, aceeași instanță i-a permis medicului Găman să meargă la Facultatea de Medicină ca să-și examineze studenții la disciplina „Hematologie clinică – Imunopatologie“. De asemenea, inculpatului i-a fost permis ca, începând cu 1 octombrie și până pe 7 decembrie, în fiecare zi de miercuri, între orele 14.00 – 16.00, să se prezinte la Facultatea de Medicină ca să susţină cursul de Hematologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS