9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎnchisoare cu executare pentru jandarmul şi poliţiştii bătăuşi

Închisoare cu executare pentru jandarmul şi poliţiştii bătăuşi

Ion Cucăilă a fost bătut în sediul poliţiei (Foto: Eugen Măruţă)
Ion Cucăilă a fost bătut în sediul poliţiei (Foto: Eugen Măruţă)

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis ieri să îi condamne la închisoare cu executare pe jandarmul şi pe cei doi poliţişti acuzaţi că aproape l-au ucis în bătaie, în sediul poliţiei municipale, pe Ion Cucăilă, din Târgu Jiu. Cei trei oameni ai legii au fost judecaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Agentul de poliţie Nelu Popescu a fost condamnat la șapte ani şi trei luni de închisoare cu executare, agentul Ionuţ Cătălin Radu, la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar jandarmul Alin Ion Văduva a primit cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Ion Cucăilă a fost ridicat de pe stradă şi bătut în sediul Poliţiei Târgu Jiu, pe motiv că ar fi refuzat să se legitimeze. Victima a fost găsită de un trecător, pe stradă, într-o baltă de sânge. Acesta l-a dus pe Ion Cucăilă la spital şi i-a salvat viaţa. „În dimineaţa de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi au agresat, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, pe partea vătămată Cucăilă Ion, din Târgu Jiu, lovindu-l cu picioarele şi cu bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi cu bastonul,  precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Victima a declarat că nu mai poate să muncească în urma bătăii primite de la oamenii legii și a solicitat plata unor daune morale importante.
Astfel, instanța a dispus ca inculpații Popescu Nelu, Radu Ionuţ Cătălin și Văduva Alin Ion, alături de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj și de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj să îi plătească lui Ion Cucăilă suma de 3.000 de euro daune materiale și 30.000 de euro daune morale. Sentința este cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS