15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCirculaţie în condiţii de iarnă pe DN 67C Novaci - Rânca

Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN 67C Novaci – Rânca

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că în această dimineaţă nu sunt semnalate drumuri naționale cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

În județul Gorj, pe DN 67 C Novaci – Rânca, între kilometrii 23 și 34+800 de metri, se circulă în condiții de iarnă, stratul de zăpadă măsurând între unu și trei centimetri. Se acționează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant. La ieșirea din orașul Novaci, un echipaj de poliție nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca, recomandând folosirea lanțurilor antiderapante.

Tot în județul Gorj, începând cu ora 23.30, traficul rutier a fost reluat pe DN66 Bumbești Jiu – Petroșani. Drumul fusese blocat aproape două ore la limita cu județul Hunedoara, din cauza unui autotrailer care transporta tractoare și care a lovit o poartă de gabarit.

În județul Caraș-Severin, începând cu ora 5.00, traficul rutier a fost reluat pe o bandă, alternativ, pe DN57B, în zona Iablanița. Drumul a fost blocat în ambele sensuri la kilometrul 85+650 de metri, din cauza unor stânci care s-au desprins din versant în jurul orei 22:40. Lucrătorii de la drumuri acționează pentru degajarea celeilalte benzi.

Având în vedere că în intervalul 6 februarie 2015, ora 16.00 – 7 februarie 2015, ora 14.00 pentru jumătatea de sud a țării va intra în vigoare o atenționare cu cod galben, referitoare la ninsoare și intensificări ale vântului, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere și să nu bruscheze comenzile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS