8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSiguranţa rutieră o prioritate a poliţiştilor doljeni

Siguranţa rutieră o prioritate a poliţiştilor doljeni

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri doljeni împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român – Agenţia Dolj au organizat o acţiune pentru verificarea în trafic a stării tehnice a autovehiculelor destinate transportului de persoane care au capacitatea de încărcare de până la 8+1 locuri, precum şi autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. De asemenea, oamenii legii  au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea  străzii.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii rutieri au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale de peste 14.000 de lei. Dintre acestea 11 amenzi au fost aplicate şoferilor care desfăşurau activităţi de transport marfă, alte 8 sancţiuni au fost aplicate unor conducători auto ce desfăşurau activităţi de transport persoane, fiind aplicate şi 18 amenzi pentru neacordare de prioritate pietonilor.
Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 20 permise de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS