11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinoră ucisă de tatăl vitreg pentru că nu a spălat vasele

Minoră ucisă de tatăl vitreg pentru că nu a spălat vasele

Tatăl care şi-a ucis fiica vitregă
Tatăl care şi-a ucis fiica vitregă

O adolescentă în vârstă de 13 ani, din comuna gorjeană Prigoria, a fost ieri înjunghiată mortal de tatăl vitreg, întrucât nu ar fi spălat vasele. Fata era acasă împreună cu tatăl vitreg, iar mama plecase cu alt copil, la un spital, pentru investigaţii medicale. Potrivit anchetatorilor, între minoră şi concubinul mamei ar fi început o ceartă, pe tema curăţeniei din gospodărie. Bărbatul i-ar fi spus fetei să spele vasele, iar tânăra ar fi refuzat.

Tânăra care a căzut victimă abuzurilor unui adult
Tânăra care a căzut victimă abuzurilor unui adult

Nemulţumit de răspunsul fiicei vitrege, bărbatul a pus mâna pe un cuţit şi a înjunghiat-o mortal. Vecinii au auzit ţipetele minorei şi au alergat la faţa locului, dar adolescenta nu a mai putut fi salvată. Suspectul infracţiunii de omor se numeşte Viorel Petrică şi a fost reţinut de poliţiştii din Prigoria, la care s-a predat.
Procurorul de caz a declarat că omorul s-a produs în urma unui conflict între adolescentă şi concubinul mamei. „Luni, în jurul orei 10.00, la Postul de Poliție Prigoria s-a prezentat numitul Petrică Viorel, în vârstă de 43 de ani, care a declarat că a ucis fiica în vârstă de 13 ani a concubinei sale. Cu ocazia cercetării la fața locului s-au adeverit cele afirmate de acesta. Într-o anexă a gospodăriei s-a găsit cadavrul tinerei, care prezenta o plagă înjunghiată în zona hemitorace stâng. Urmează să fie efectuată necropsia“, a declarat Dumitru Părăușanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Suspectul de crimă susţine că fata i-ar fi vorbit urât. „Mi-a vorbit urât. Nu voia să facă nimic. Regret fapta“, a spus Viorel Petrică. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Acesta riscă să stea 25 de ani după gratii, pentru omor.
Primarul din Prigoria, Emil Răgman, a declarat că va face tot ce poate pentru a ajuta familia. „Un copil a murit. Este păcat că se ajunge în astfel de situaţii şi nu se mai poate face nimic. O să ajutăm financiar familia pentru a face înmormântarea fetei. Vom merge să o ridicăm marţi (astăzi -n.r.) de la Serviciul de Medicină Legală, apoi vom cumpăra toate cele necesare. Facem tot ce putem pentru a o ajuta pe mamă“, a declarat primarul din Prigoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS