5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDescinderi în dosarul „Gala Bute“

Descinderi în dosarul „Gala Bute“

Anchetatorii anticorupţie au descins ieri şi în judeţul Gorj, la locuinţa unui om de afaceri din Târgu Jiu. Verificările vizează strângerea de probe pentru dosarul „Gala Bute“, unde sponsori au fost mai multe companii de stat, între care Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni. Percheziţiile au vizat locuinţa lui Nicolae Isar, patronul unei firme care se ocupă cu dirigenţia de şantier. Societatea lui Isar ar fi pe lista celor care au finanţat Gala Bute, alături de cele două complexuri energetice. Soția afaceristului a confirmat că Nicolae Isar a dat declarații ieri-dimineață în faţa anchetatorilor: „A avut discuții cu dumnealor, dar nu are nicio legătură cu Gala Bute. Doar nu e afaceristul potent, care să aibă treabă cu așa ceva. Soțul meu are o firmă de consultanță, care e în insolvență din 2011. Noi nu aveam bani de sponsorizări. Cu Elena Udrea nici vorbă să se cunoască“, a spus Doina Isar.

Isar are o condamnare în dosarul „Pavel“

Nicolae Isar are la activ o condamnare nedefinitivă în dosarul „Pavel“, al primarului din Peştişani. Isar a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Sentinţa nu este însă definitivă, ci mai este nevoie de verdictul final al magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi dosar au mai primit condamnări cu suspendare senatorul PNL Dian Popescu şi primarul comunei Peştişani, Florin Pavel. Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, Nicolae Isar ar fi asigurat dirigenţia de şantier la o lucrare pe bani publici, iar din poziţia respectivă ar fi comis mai multe ilegalităţi.
Rămâne de văzut care este natura implicării lui Nicolae Isar în dosarul instrumentat acum de Direcţia Naţională Anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS