22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administrația Națională de Meteorologie a (ANM) a efectuat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 – 15 februarie.

În Oltenia, în perioada 2-7 februarie, regimul termic se va menține peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creștere ușoară, spre 7-8 grade, în 5 și 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea variații mai mari, astfel că, în ziua de 4 februarie, se va înregistra o medie de – 4 grade, iar în următoarele două zile, se va consemna o creștere importantă, până spre două grade Celsius.
După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o răcire și sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de îngheț și minime care, la nivelul regiunii, se vor situa între -8 și -6 grade.
Precipitații mixte, posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. Ulterior, doar pe arii restrânse mai sunt de așteptat ninsori slabe.

La munte, intervalul va debuta cu o scădere ușoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade și ale celor minime între -10 și -9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 și 6 februarie, se va încălzi ușor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de zero grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade.
Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade, în 9 și 10 februarie, iar a celor minime să fie între -13 și -14 grade.
Spre finalul intervalului este posibilă o creștere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade și de -10 grade în timpul nopților.
Ninsori importante cantitativ, dar trecător și precipitații mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS