10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPărinții doljeni își pot înscrie copiii la „Tonomatul de vacanță“

Părinții doljeni își pot înscrie copiii la „Tonomatul de vacanță“

La ceas aniversar, la sediul CJRAE Dolj au fost prezenți reprezentanți ai inspectoratelor școlare din Olt și Gorj (FOTO: Traian Mitrache)
La ceas aniversar, la sediul CJRAE Dolj au fost prezenți reprezentanți ai inspectoratelor școlare din Olt și Gorj (FOTO: Traian Mitrache)

 

Preșcolarii și elevii din județul Dolj au posibilitatea să participe în perioada vacanței de vară la unul dintre programele oferite gratuit de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), intitulat „Tonomatul de vacanță“.  „Vom oferi practic un pachet de programe de dezvoltare personală format din 11 activități specifice fiecărui grup-țintă. Vom ține cont de vârsta celor înscriși și vom centra activitățile pe autodescoperire, aptitudini, interese. Ne vom axa însă și pe activități specifice instituției noastre, vom oferi astfel consiliere și orientare școlară. Fiecare copil are un set de aptitudini și calități care de multe ori nu sunt folosite la maximum. Descoperindu-le, avem șansa să lucrăm pentru optimizarea și folosirea tuturor resurselor în scopul de a îmbunătăți stima de sine“, a precizat  prof. Marinela Claudia Dumitrescu, directoare la CJRAE Dolj.
Activitățile din cadrul programelor de dezvoltare personală se vor desfășura în lunile iulie și august în cabinetele de consiliere, cabinetul de programe educaționale, cabinetul de formare, iar grupele vor fi formate din 15-20 de participanți. Fiecare program se va desfășura pe parcursul unei săptămâni. Preșcolarii și elevii au șansa să se înscrie la unul dintre programele destinate perioadei vacanței pe baza unei cereri (formular-tip), pe care o pot descărca fie de pe pagina www.cjraedolj.ro, fie o pot lua de la secretariatul unității școlare. Cererile trebuie depuse la secretariatul CJRAE Dolj în perioada 17 aprilie – 22 mai 2015.
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Dolj a împlinit vineri nouă ani de la înființare. La ceas aniversar, au fost prezenți reprezentanți ai centrelor de asistență educațională din Olt și Gorj, reprezentanți ai Universității din Craiova și ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, iar elevilor și părinților li s-a prezentat oferta de programe pentru acest an. În cadrul activităților de consiliere și asistență psihopedagogică, specialiștii CJRAE Dolj utilizează peste 40 de instrumente de evaluare psihologică și cinci platforme de evaluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS