14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Hoţ prins cu ajutorul unui foc de avertisment

Vâlcea: Hoţ prins cu ajutorul unui foc de avertisment

Poliţiştii Postului de Poliţie Ghioroiu şi Poliţia oraşului Bălceşti, în baza unor informaţii au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a delictelor silvice împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi a autorităţilor locale, au constatat că în apropiere mai multe persoane încercă să pătrundă într-o locuinţă.

Ieri, în jurul orei 21.00, poliţiştii au urmărit cele trei persoane suspecte de comiterea de infracţiuni şi au stabilit că după ce au pătruns în gospodărie au ieşit în fugă, în scurt timp, şi s-au îndepărtat, probabil fiind speriate de câinii care lătrau în curtea respectivă. S-a procedat la somarea persoanelor pentru a se opri, fapt ce nu a fost realizat de cei trei bărbaţi. Pentru a-i împiedica să mai fugă un poliţişti a efectuat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare.
Astfel, s-a reuşit prinderea unui bărbat din cei trei. Ceilalţi doi au fugit înspre pârâul Pesceana, profitând de întuneric.
Bărbatul reţinut se numeşte Ş. Emanuel, de 23 de ani, din localitate. Acesta a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. În urma investigaţiilor, a fost stabilită şi identitatea celorlalţi doi bărbaţi, Ş. Gabriel, de 21 de ani şi C. Nicolae, ambii din comună. Aceştia pătrunseseră în locuinţă cu scopul de a sustrage un cazan de fabricat ţuică din aramă şi cilindrul răcitor al acestuia.
Faţă de Ş. Emanuel s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celorlalţi doi bărbaţi implicaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS