20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest pe un bulevard neasfaltat din Severin

Protest pe un bulevard neasfaltat din Severin

Locuitorii cartierului Schela Nouă solicită primăriei să pietruiască un bulevard plin de gropi (Foto: Oana Mitu)
Locuitorii cartierului Schela Nouă solicită primăriei să pietruiască un bulevard plin de gropi (Foto: Oana Mitu)

Aproximativ 30 de locuitori din cartierul Schela Nouă al municipiului Drobeta Turnu Severin au ieşit ieri-dimineaţă în stradă, cerând autorităţilor să pietruiască bulevardul Vârciorovei, pe care locuiesc, întrucât craterele care s-au format ajung şi la jumătate de metru adâncime. Municipalitatea spune că la primăvară problema lor s-ar putea rezolva.

Pe bulevardul Vârciorovei din Drobeta Turnu Severin, în apropierea bisericii şi a şcolii din cartierul Schela Nouă, gropile sunt foarte mari. Oamenii se plâng că nu pot să circule nici cu maşinile şi nici pe jos. Nici în faţa şcolii gropile nu pot fi ocolite, iar copiii care învaţă aici sunt nevoiţi să facă slalom printre bălţi, mai ales când plouă abundent. Oamenii vor ca pe drum să fie pus măcar pietriş ca să poată duce şi ei un trai decent.
„Avem copii care merg la şcoală, stau patru, cinci ore uzi şi se îmbolnăvesc. Tot cartierul ăsta e terminat. Plătim taxe, impozite. Nu cerem decât să ne facă şi nouă 50% din condiţiile pe care trebuie să le aibă un om. Suntem mai rău ca animalele. Dacă bag maşina aici, intră apa în ea“, a declarat, revoltat, un bărbat care locuieşte pe bulevardul Vârciorovei.
Locuitorii de pe drumul brăzdat de cratere s-au plâns de nenumărate ori la primărie, dar spun că, în afară de promisiuni, nu au primit nimic. De 20 de ani, nimeni nu a făcut nimic.
„E dezastru! Copiilor trebuie să le dai câte două perechi de încălţăminte ca să treacă pe aici. Am şi eu o nepoată care este la grădiniţă aici. O iau în braţe ca să o aduc, că altfel nu se poate“, susţine alt bărbat din Schela Nouă.
„Colegii mei din ţară îmi spun că nu vin la mine pentru că este jenant să bage maşinile aici. Discutând acum doi ani cu o doamnă de la primărie, am întrebat cam când s-ar putea aranja bulevardul Vârciorovei. A zis: «Nici în 2016. Poate cine va veni va lua alte măsuri»“, a spus o altă femeie care locuieşte pe artera distrusă de gropi.

Nu sunt bani pentru asfalt

La faţa locului a fost chemat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, care le-a transmis oamenilor că de asfalt nici nu se poate pune problema deocamdată pentru că nu sunt resurse financiare. Artera va fi pietruită la primăvară.
„Această stradă numai bulevard nu poate fi. S-a tot amânat această zonă. Sperăm ca în această primăvară să se facă. Oamenii nu ţin neapărat să se asfalteze, ştiu că este dificil şi trebuie bani mulţi, dar în această primăvară, obligatoriu, trebuie să intrăm cu o pietruire şi cu o refacere a rigolelor. Este un lucru care stă în puterea noastră, a primăriei, o să-l prindem pe bugetul pentru 2015 şi cu siguranţă îl vom face, pentru că nu se poate circula nici pe jos, nici cu maşina, fără să te uzi. Oamenii au copiii la şcoală, pleacă dimineaţa uscaţi şi stau toată ziua uzi pentru că, indiferent pe unde ar lua-o, se udă“, a declarat Marius Screciu.
Săptămâna trecută, alţi locuitori din cartierul Dudaşul Schelei au ieşit în stradă, nemulţumiţi că nu mai pot circula pe Calea Severinului, brăzdată şi ea de gropi. A doua zi, acolo s-a turnat pietriş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS