20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Prins băut şi fără permis la volan

Gorj: Prins băut şi fără permis la volan

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Cărbunești au identificat astăzi în trafic un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Valea Seacă, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Eroilor, din localitate.
Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că permisul de conducere al persoanei în cauză este anulat, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,61 mg/ alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care prezintă o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacității de conducere

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor.

Nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice ! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS