5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe prăbușește strada!

Se prăbușește strada!

 

Strada Păuniței din cartierul craiovean Lăpuș-Argeș a început să se prăbușească. De câteva zile asfaltul a început să crape și să o ia la vale cu borduri cu tot din cauza apei care a luat pământul de sub stradă. Crăpăturile se întind până în mijlocul străzii, iar locuitorii se tem că nu vor avea pe unde să mai ajungă acasă, aceasta fiind singura cale de acces către locuințe. Strada este mărginită pe o parte de terasamentul de cale ferată, care este mai jos decât nivelul străzii, iar pe altă parte de gospodăriile localnicilor.
„Din cauza apei care se scurge din Calea București, asfaltul se prăbușește. S-a făcut crater sub asfalt. Mașinile nu pot să treacă pe acea parte, merg doar pe o parte a străzii de frică să nu se prăbușească. Noi am mai avut probleme și în primăvara anului trecut în partea de sus a străzii. Am sunat la Telefonul Cetățeanului, la primărie și au pus acolo o mașină de moloz. Acum se prăbușește în altă parte. Aici sunt peste trei sute de case“, a spus Cristian Buzduceanu, localnic.
Craiovenii care locuiesc pe strada Păuniței susțin că autoritățile nu-i bagă în seamă atunci când le solicită să intervină.
„Apa a mâncat pământul de sub asfalt și a format un crater într-o parte a străzii. Este apă de ploaie, din zăpada de pe Calea București, care este mai sus decât strada noastră. Nu este canalizare, nu sunt rigole să preia apa și toată se scurge pe strada noastră. Se vede cum a rupt pământul și a mai rămas doar stratul de asfalt de câțiva centimetri. Aici se poate oricând scufunda o mașină“, a spus Marius Boboc, locuitor pe strada Păuniței.

Prăbușire stopată cu moloz

Problemele cu strada Păuniței au apărut în primăvara anului trecut, atunci când altă porțiune din stradă s-a prăbușit. Atunci, autoritățile au turnat o basculantă de moloz ca să stopeze prăbușirea. Dar, strada fiind în pantă pe câteva zeci de metri, prăbușirile au continuat în acest an.
„În primăvară, s-a surpat mai sus. Au venit și au aruncat o mașină de moloz, dar apa a rupt încontinuu. S-a format alt crater mai jos. Iar aici asfaltul este crăpat până la jumătatea străzii. De câteva zile se tot prăbușește și, dacă va continua, noi rămânem fără ieșire. Dacă vine o mașină de tonaj mare, cum este cea de Salubritate, sigur îl va rupe. Rezolvarea ar fi să se umple cu moloz și să se facă un baraj din beton să nu mai dea voie pământului să se ducă la vale“, este de părere Ilie Bujor, localnic.
Locuitorii din zonă susțin că, pentru a fi oprită prăbușirea, este necesar un baraj de beton sau rigole care să preia apa provenită de pe strada Calea București. Reprezentanții  administrației locale au altă soluție, care nu are nici o legătură cu o stradă aflată în pericol iminent de prăbușire și pentru care ar fi necesară o soluție urgentă. „Primăria va începe investițiile în zona Lăpuș-Argeș în primăvară, pentru că acolo sunt neamenajate și multe parcări între blocuri“, a precizat Ionuț Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS