15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrima competiţie de schi organizată la Rânca

Prima competiţie de schi organizată la Rânca

Rânca se pregăteşte să găzduiască şi alte concursuri (Foto: Eugen Măruţă)
Rânca se pregăteşte să găzduiască şi alte concursuri (Foto: Eugen Măruţă)

Zona montană Rânca – Gorj a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, prima competiţie de schi de la cota 1.650. Este vorba de Cupa „KEFS – UCB“ la schi alpin, care este organizată anual de către Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, prin Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale şi se adresează tuturor studenţilor universităţii (licenţă/ master). Ediția a V-a a competiției s-a desfășurat vineri, începând cu ora 10.00, pe pârtia M1, din cadrul zonei montane Rânca. Salvamont Gorj, Cercul Studenţesc KEFS și SC CTM Rânca SRL au fost colaboratori ai Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu în organizarea acestui eveniment, iar sponsori au fost România Hidro Service și SC CTM Rânca SRL. Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului s-a aplicat Regulamentul-Cadru al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

34 de studenţi la start

La start s-au înscris 34 de studenți, fără restricţii de vârstă. Competiţia s-a desfăşurat într-o singură zi de concurs, cu o singură probă de slalom, adaptat la pârtia respectivă, în două manşe. Nu s-a perceput taxă de participare pentru studenţii înscrişi în competiţie. „Concursul a avut ca obiective promovarea practicării schiului alpin în rândul tuturor categoriilor de studenţi ai Universităţii <<Constantin Brâncuşi>> din Târgu Jiu, promovarea imaginii UCB Târgu Jiu, dar și punerea în valoare a aptitudinilor tehnice şi tactice, impuse de probele schiului alpin. Vom continua să organizăm astfel de competiţii  pentru a promova sportul de iarnă în general în zona montană Rânca. Sperăm ca de la an la an să fie o participare cât mai numeroasă, mai ales că este vorba de sporturi de iarnă care pot fi practicate într-o perioadă limitată de timp din an“, a declarat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

„Romanian Snow Kayak“, la Transalpina, Vâlcea

Competiţie inedită pe pârtie (Foto: romanian snow kayak)
Competiţie inedită pe pârtie (Foto: romanian snow kayak)

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, la Obârşia-Lotrului, Vâlcea, a avut loc „Romanian Snow Kayak“, primul concus de acest tip organizat în România. Competiţia sportivă inedită a adus la start sâmbătă dimineaţă concurenţi din întreaga ţară, dornici să experimenteze senzaţii tari pe pârtie cu ajutorul unor ambarcaţiuni, folosite, de obicei, pentru sporturi nautice. La startul concursului s-au strâns peste 50 de ambarcaţiuni. Competiţia a fost compusă din trei probe: cursă contra cronometru, cursa head to head şi proba free-style. Câștigătorii au fost desemnați în funcție de numărul de puncte cumulate. „Romanian Snow Kayak“ a fost organizat de Asociația Sportivă Green Adventure, în parteneriat cu Transalpina Ski Resort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS