14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE - Lia Olguţa Vasilescu: Le-am dat nota 1 la evaluare angajaților cercetați

UPDATE – Lia Olguţa Vasilescu: Le-am dat nota 1 la evaluare angajaților cercetați

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că la evaluările anuale ale salariaților din cadrul Direcției de Taxe și Impozite Craiova, care au fost implicați în cercetările Serviciului de Investigare a Fraudelor, a acordat nota 1 .
„Serviciul de Investigare a Fraudelor anchetează mai mulți angajați ai Direcției de Taxe și Impozite din Primăria Craiova pentru fals intelectual, înșelăciune, abuz în serviciu și fraude informatice. Mai precis, din 2007, aceste persoane ștergeau amenzile unor cetățeni din calculator și băgau banii în buzunar. Am avut cunoștință despre practicile lor încă de când am devenit primar. Am pus la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile necesare. Le-am dat acestor angajați calificativ nesatisfăcător la evaluare, nota 1, ceea ce echivala cu decăderea lor din funcția publică. Toți au câștigat în instanță și s-au întors înapoi la lucru, continuând aceleași practici. Astăzi sunt audiați și, probabil, vor fi trimiși în judecată. Sper doar ca instanța să nu ni-i mai trimită înapoi”, a declarat primarul Craiovei.
Poliţiştii doljeni şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au descins în această dimineaţă la locuinţele unor angajaţi şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Craiova.
Persoanele în cauză, bănuite de comiterea unor infracţiuni de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, au produs prin activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2007 – 2014, un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS