10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a reluat transportul în comun pe Calea Severinului

S-a reluat transportul în comun pe Calea Severinului

Calea Severinului, pe unde nu mai circulau autobuzele, a fost cârpită (Foto: Oana Mitu)
Calea Severinului, pe unde nu mai circulau autobuzele, a fost cârpită (Foto: Oana Mitu)

Firma de transport în comun a reluat cursele pe traseul 7 în Drobeta Turnu Severin, pe Calea Severinului, în Dudaşul Schelei. Acest lucru a fost posibil după ce, ieri, utilajele primăriei şi ale unei firme de construcţii au acoperit gropile cu balast. Oamenii care au venit ieri la primărie să ceară rezolvarea problemei cu transportul sunt mulţumiţi pentru moment, dar le este teamă că la prima ploaie balastul pus pe drum se va duce pe apa sâmbetei.

Încă de la primele ore ale dimineţii, utilajele au ajuns pe Calea Severinului, în Dudaşul Schelei din Drobeta Turnu Severin. S-a dat mai întâi cu o lamă, s-a turnat pământ cu pietriş, pentru ca mai apoi să se niveleze drumul pe care autobuzul nu mai circula din cauza gropilor. Localnicii au dat şi ei o mână de ajutor ca lucrarea să se termine repede, dar sunt de părere că problema a fost rezolvată doar temporar. Pe termen lung, artera trebuie asfaltată.
„Eu îi dau perfectă dreptate (transportatorului – nr.), pentru că bagă un autobuz pe aici să-l distrugă. Circulă două-trei zile, apoi îl bagă în garaj. E nevoie de asfalt aici, e mare nevoie“, a spus un localnic de pe Calea Severinului.
Şi reprezentanţii municipalităţii spun că soluţia este una de urgenţă, dar care nu rezolvă problema în totalitate. „Într-adevăr, oamenii sunt nemulţumiţi şi, sincer să fiu, au şi dreptate, fiindcă transportatorul a şi retras la un moment dat autobuzul de pe linia 7, de aici, de la Dudaşul Schelei. Ieri am aflat de situaţia asta, astăzi am remediat-o. Autobuzul începe să circule normal pe această rută. Am îndreptat un pic drumul, sper ca anul acesta să rezolvăm problema pentru totdeauna“, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Romulus Vâlcu.
Primul autovehicul de transport în comun a ajuns pe Calea Severinului, ieri, în jurul prânzului. Şoferul este însă în continuare nemulţumit de starea drumului.
„E prima cursă, dar în spate văd că e prost drumul, doar zgâriară cu atogrederul. Să vedem peste o oră, două, cum l-or face, dar tot rău e drumul. Ce să faci, asta e! Sunt mulţi copii aici care trebuie duși la şcoală“, a spus şoferul autobuzului care a circulat pe Calea Severinului după ce drumul a fost cârpit.
Problema localnicilor din Dudaşul Schelei a fost rezolvată parţial, după ce aproximativ 20 de oameni din zonă au mers marţi dimineaţă la Primăria Drobeta Turnu Severin şi au cerut o soluţie de urgenţă pentru ca transportatorul să reia cursele pe drumul respectiv. Gropile adânci şi care nu puteau fi ocolite l-au determinat pe operator să scoată această stradă din traseu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS