15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoții dau năvală la ANL-uri

Hoții dau năvală la ANL-uri

hoti ANL 1

Constructorul care lucrează la locuinţele ANL din Drobeta Turnu Severin se plânge că hoţii vandalizează sistematic clădirile aflate în lucru în zona Serpentinei Roşiori! În lipsa altor obiecte de valoare, hoţii au smuls cablurile electrice din pereţi. Acest aspect a ajuns şi pe masa autorităţilor locale care au fost invitate la faţa locului pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

Cea mai mare problemă a constructorilor care lucrează la imobilul ANL din Drobeta Turnu Severin este că hoţii dau năvală în special pe timpul nopţii şi fură tot ce pot valorifica.
„Fură firele de la instalaţia electrică, deteriorează și pereții ca să le extragă. Din punctul meu de vedere, pentru ei este un beneficiu foarte mic, dar pentru noi este pagubă mare. E cupru, sunt materiale tentante pentru ei. Le vând pe 5 lei, 20 de lei, dar e mai mare munca! Am pază noaptea aici, dar n-ai ce să le faci“, a declarat directorul constructorului blocurilor ANL din Drobeta Turnu Severin, Trandafir Giuca.
Constructorul spune că înlocuieşte ziua ce se fură noaptea. Stadiul lucrărilor la noul imobil ANL a fost verificat ieri de reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Locuinţelor şi de cei ai administraţiei locale. Tinerii care aşteaptă de câțiva ani repartizarea unei locuinţe ANL au primit un nou termen din partea autorităţilor. De data aceasta, autorităţile locale şi constructorul au avansat ca şi termen de finalizare a lucrărilor sfârşitul lunii aprilie.
„Faţă de ultima vizită sunt progrese vizibile. În acest moment aproape toate materialele sunt în custodia constructorului. Se lucrează puţin mai încet pentru că vremea nu permite, dar ca termen aproximativ constructorul ar termina în maximum patru luni. În legătură cu problemele care ţin de primărie – apă, canal -, după aprobarea bugetului vom intra în proceduri de licitaţie, astfel că noi sperăm ca la începutul verii totul să fie gata şi să începem să facem repartiţiile“, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
În bugetul Primăriei Drobeta Turnu Severin, care se va aproba în prima jumătate a lunii februarie, sunt cuprinse şi cheltuielile cu utilităţile. După această dată se va face şi licitaţia pentru apă şi canal în zona blocului ANL. Imobilul aflat în lucru are 172 de spaţii locative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS