Poliţiştii rutieri doljeni au organizat ieri o acţiune pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei manifestate de pietoni în traversarea străzii sau utilizării drumului public.
În atenţia poliţiştilor au fost şi conducătorii auto, dar şi prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
Astfel, în cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 165 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc 21.000 de lei, dintre acestea 60 au fost aplicate unor pietoni care au traversat strada neregulamentar, iar alte 22 unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

De asemenea, oamenii legii  au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 24 de permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.