15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: O nouă ediţie a evenimentului „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”

Craiova: O nouă ediţie a evenimentului „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ organizeză joi, 22 ianuarie 2015, începând cu ora 18.30, în Salonul Medieval, cea de-a unsprezecea întâlnire din seria „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”.
La acest eveniment vor fi prezenți doi poeți craioveni, un tânăr și un senior, care pe lângă faptul că vor citi din creația proprie, vor avea ocazia să împărtășească celor de față impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat și modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii poeții invitați vor răspunde întrebărilor din public.
La întâlnirea de joi vor vorbi despre poezia craioveană contemporană Roxana Ilie (membru al Cenaclului „Mozaicul“, absolventă a Literelor craiovene, laureată a mai multor concursuri naţionale de poezie, în prezent masterandă la limba germană a Universităţii din Bucureşti) şi Tiberiu Neacşu (absolvent al Literelor craiovene, autor al volumelor de poezie Nebuna, Editura „Convorbiri literare“, Botoşani, 1999; Acrobat în zece paşi, Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2013). Întâlnirea va fi moderată de Petrişor Militaru.

Intrarea publicului este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS