22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnunţuri de închidere a unor magazine Succes

Anunţuri de închidere a unor magazine Succes

Magazinul Succes  din centrul oraşului  Târgu Jiu s-a închis (Foto: Eugen Măruţă)
Magazinul Succes
din centrul oraşului
Târgu Jiu s-a închis (Foto: Eugen Măruţă)

Mai multe magazine alimentare deţinute de compania Succes în Târgu Jiu au pe uşile de la intrare anunţul „Închis“. În ultimele două săptămâni, de când s-a anunţat posibila insolvenţă a firmei, mai multe magazine, în special cele care erau închiriate, nu au mai fost aprovizionate cu marfă şi au avut program de lucru redus, deşi unele dintre ele funcţionau nonstop. În prezent, cel puţin trei magazine ale firmei Succes din centrul municipiului Târgu Jiu au fost închise. Este vorba de cel de lângă sediul PNL, magazinul din zona Modern, precum şi fostul Dantex. În ultimele zile, personalul magazinelor s-a ocupat mai mult cu inventarul şi cu probleme administrative decât cu vânzarea produselor. În acelaşi timp, patronul companiei Succes, Nicolae Sarcină, anunţa săptămâna trecută faptul că nu se va închide nici un magazin, deşi prin lipsa aprovizionării şi chiar prin anunţurile de închidere era contrazis. Sarcină a vorbit chiar de retragerea cererii de insolvenţă de la Tribunalul Ilfov. Potrivit site-ului instituţiei, a fost depusă o solicitare, dar de preschimbare a termenului de judecată, fixat pentru 27 ianuarie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla până atunci.

4.500 de angajaţi în Gorj

Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, compania Succes are în Gorj 4.500 de salariaţi. „Am purtat o discuţie cu doamna directoare de la Resurse Umane. Se face o analiză pe fiecare unitate şi se va lua o decizie. Noi nu am primit nici un fel de notificare de trimitere în şomaj până în prezent, în afara celor 28 de persoane de la firma Grimex, care face parte din acelaşi grup. Vor intra în şomaj de luna viitoare. Am înţeles că sunt speranţe şi s-a anunţat că nu vor fi alte disponibilizări. Pe noi ne interesează să avem toate datele în legătură cu acest lucru, să putem face toate dosarele, dacă va fi cazul. Poate va fi nevoie de intrarea personalului în programe de recalificare în alte meserii. Cert este că din partea Succes nu am primit până acum nici o notificare de trimitere în şomaj a unor salariaţi“, a precizat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Anchetă DIICOT

Firmele controlate şi conduse de Nicolae Sarcină au intrat în atenţia procurorilor DIICOT şi a Direcţiei Antifraudă pentru implicarea în operațiuni şi tranzacţii dubioase, cu un prejudiciu de șapte milioane de euro. În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului, în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi, mai ales, plata unor servicii.
Societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme Succes transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la șapte milioane de euro“, conform unui comunicat de presă al DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS