Acasă Local Dolj Sufrageria de sub pasaj, la a doua strigare

Sufrageria de sub pasaj, la a doua strigare

-

Primăria Craiova nu se lasă și scoate din nou la licitație contractul privind amenajarea controversatei zone de sub pasajul suprateran. Dacă pentru prima licitație, municipalitatea a optat pentru cererea de ofertă ca modalitate de achiziționare și nici o societate nu s-a arătat interesată, de data aceasta, pentru sufrageria de sub pasaj se face achiziție directă. Asta, fiindcă legislația permite ca sumă maximă pentru achiziții directe, pentru lucrări, suma de 100.000 de euro fără TVA. În plus, achiziția directă nu este instituită de OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, așa că, în acest caz, se aplică o procedură elaborată de primărie.
Valoarea estimată a lucrării pentru amenajarea zonei de sub pasaj este de 447.995,01 lei. Din acești bani, o societate ar trebui să realizeze un spațiu de petrecere a timpului liber sub pasajul suprateran, care să includă montarea de mobilier urban, montarea de pardoseli interactive, holograme 3D și 2D, ecrane info-touch și proiecție video tip „cinema“. În caietul de sarcini, în zonă erau sugerate activități precum skateboardingul sau mersul pe bicicletă, cinematograful în aer liber, expozițiile temporare, dansul, teatrul experimental etc., toate acestea între două rânduri de mașini, în zona kilometrului zero al orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se dădeau drept polițiști și jefuiau străini

Patru bărbaţi care se dădeau drept poliţişti şi jefuiau străini au fost prinşi în flagrant duminică, după ce solicitaseră unui cetăţean italian...