Acasă Local Gorj Ucigaşul lui Bunoiu, ex-poliţistul Vieru, nu-şi acceptă statutul de deţinut

Ucigaşul lui Bunoiu, ex-poliţistul Vieru, nu-şi acceptă statutul de deţinut

-

Dumitru Bunoiu, fostul director al Colegiului „Gheorghe Magheru”, mort în accidentul rutier provocat de poliţist (Foto: Arhiva GdS)
Dumitru Bunoiu, fostul director al Colegiului „Gheorghe Magheru”, mort în accidentul rutier provocat de poliţist (Foto: Arhiva GdS)

Fostul inspector de poliţie din Târgu Jiu, Sabin Vieru, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, nu-şi acceptă statutul de deţinut. Ex-poliţistul vrea în libertate, deşi a fost condamnat definitiv pentru uciderea directorului Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu, profesorul Dumitru Bunoiu. Avocaţii deţinutului, încarcerat în octombrie 2013, la Penitenciarul din Târgu Jiu, au solicitat punerea în libertate a clientului lor. În acest sens, a fost depusă o cerere de întrerupere condiţionată a executării pedepsei. După ce au analizat solicitarea fostului poliţist Sabin Vieru, magistraţii Tribunalului Gorj au decis să o respingă, ajungând la concluzia că deţinutul trebuie să îşi execute şi restul de pedeapsă. Pe lângă respingerea contestaţiei la executarea pedepsei, judecătorii gorjeni l-au mai obligat pe deţinut la plata a 140 de lei cheltuieli judiciare statului. Este de precizat că fostul poliţist mai are o şansă să fie pus în libertate, întrucât are posibilitatea de a contesta decizia Tribunalului Gorj, la Curtea de Apel din Craiova.

A murit după o lună de chinuri

Accidentul în urma căruia a fost condamnat inspectorul de poliţie Sabin Vieru a avut loc în luna martie a anului 2008. Poliţistul se întorcea cu maşina personală de la ziua de naştere a unui coleg. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţistul a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina în autoturismul condus regulamentar, din sens opus, de Dumitru Bunoiu, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu. Accidentul a avut loc în cartierul ACH, din municipiu. În maşina condusă de Dumitru Bunoiu se mai afla un coleg de la liceu, Dumitru Becheriu. Bărbatul a rămas infirm în urma evenimentului rutier. Pentru Dumitru Bunoiu a urmat peste o lună de chinuri şi operaţii la o clinică din Timişoara. Bărbatul a avut trupul zdrobit în urma impactului dintre cele două maşini. În cele din urmă, Dumitru Bunoiu a murit sub privirile familiei sale.

S-a pensionat după accident

Este de precizat că imediat după producerea accidentului, inspectorul de poliţie a plecat de la locul faptei pentru a nu fi testat imediat cu alcooltestul de colegii săi. Alcoolemia a fost menţionată de procurori în rechizitoriul de trimitere în judecată, poliţistul ajungând în cele din urmă pe mâna medicilor. Conform procurorilor, accidentul rutier s-a produs tocmai ca urmare a stării de ebrietate a poliţistului, maşina acestuia intrând pe contrasens, după ce şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă. Sabin Vieru s-a internat la psihiatrie la câteva luni de la accident, a fost declarat inapt pentru a mai fi poliţist şi s-a pensionat. Ulterior, a încercat să devină avocat, dar nu a promovat examenele. Fostul om al legii nu a plătit nici măcar despăgubiri către familiile victimelor, o firmă de asigurări ocupându-se de acest lucru. De amintit că Dumitru Bunoiu a fost unul dintre cei mai apreciaţi directori din învăţământul preuniversitar din Gorj. De altfel, Dumitru Bunoiu a fost declarat anul trecut „Cetăţean de Onoare“ post- mortem al municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS