19.4 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Soarta UM Sadu, decisă la Ministerul Economiei

Soarta UM Sadu, decisă la Ministerul Economiei

Soarta Uzinei Mecanice Sadu va fi decisă săptămâna viitoare la Ministerul Economiei. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinou, a declarat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, pentru a discuta situaţia în care se află Uzina Mecanică de la Sadu. Potrivit şefului Consiliului Judeţean Gorj, ministrul a fost cel care a propus programul respectiv de lucru, în ceea ce priveşte un plan de redresare a situaţiei la Uzina de la Bumbeşti-Jiu.  Discuţiile vor viza investiţiile în retehnologizarea fostei fabrici de armament de la Bumbeşti-Jiu, contractele cu beneficiarii şi transferul unor active către Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu, aflat în prezent în administrarea Consiliului Judeţean Gorj: „Avem nevoie de o situaţie exactă a investiţiilor la UM Sadu pentru a fi o companie competitivă. Trebuie să vedem cum stă cu asigurarea comenzilor către beneficiari şi de ce mai este nevoie şi problema noastră veche legată de extinderea Parcului de la Bumbeşti-Jiu prin preluarea terenului şi a halelor pe care uzina nu le mai foloseşte. După întâlnirea de la Bucureşti, ministrul va sosi în Gorj pentru a merge la UM Sadu. Vom mai discuta şi pe tema asigurării un management performant la societate”, a declarat Ion Călinou, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Uzina de la Sadu a trecut prin momente dificile în ultimii doi ani, fiind zguduită de o serie de scandaluri, care s-au finalizat cu dosare penale pentru angajaţi şi pentru foşti directori. La un moment dat, compania avea probleme şi cu asigurarea materiei prime.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Auto / Marea Britanie şi Austria vor organiza câte...

Austria şi Marea Britanie vor găzdui câte două Marii Premii, fără spectatori, conform calendarului revizuit al Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta...