Soarta Uzinei Mecanice Sadu va fi decisă săptămâna viitoare la Ministerul Economiei. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinou, a declarat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, pentru a discuta situaţia în care se află Uzina Mecanică de la Sadu. Potrivit şefului Consiliului Judeţean Gorj, ministrul a fost cel care a propus programul respectiv de lucru, în ceea ce priveşte un plan de redresare a situaţiei la Uzina de la Bumbeşti-Jiu.  Discuţiile vor viza investiţiile în retehnologizarea fostei fabrici de armament de la Bumbeşti-Jiu, contractele cu beneficiarii şi transferul unor active către Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu, aflat în prezent în administrarea Consiliului Judeţean Gorj: „Avem nevoie de o situaţie exactă a investiţiilor la UM Sadu pentru a fi o companie competitivă. Trebuie să vedem cum stă cu asigurarea comenzilor către beneficiari şi de ce mai este nevoie şi problema noastră veche legată de extinderea Parcului de la Bumbeşti-Jiu prin preluarea terenului şi a halelor pe care uzina nu le mai foloseşte. După întâlnirea de la Bucureşti, ministrul va sosi în Gorj pentru a merge la UM Sadu. Vom mai discuta şi pe tema asigurării un management performant la societate”, a declarat Ion Călinou, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Uzina de la Sadu a trecut prin momente dificile în ultimii doi ani, fiind zguduită de o serie de scandaluri, care s-au finalizat cu dosare penale pentru angajaţi şi pentru foşti directori. La un moment dat, compania avea probleme şi cu asigurarea materiei prime.

Editor: Mariana Butnariu

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.