16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFermierii primesc a doua tranşă din plata pe suprafaţă

Fermierii primesc a doua tranşă din plata pe suprafaţă

Fermierii din Mehedinţi primesc a doua tranşă din subvenţia pe suprafaţă de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Executivul a alocat Ministerului Agriculturii banii necesari plăţilor în ultima şedinţă de guvern. Potrivit reprezentanţilor APIA Mehedinţi, sumele vor fi virate după a doua jumătate a lunii ianuarie, până cel mai târziu începutul lunii februarie.
„Fermierii vor primi a doua tranşă din subvenţiile pe suprafaţă după 15 ianuarie 2015. La ultima şedinţă de guvern a fost alocată o sumă de 3,7 miliarde de lei către Ministerul Agriculturii. Banii vin cu titlu de împrumut şi vor fi transferaţi de Ministerul Finanţelor Publice către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în vederea achitării diferenţei de plată pe suprafaţă pentru campania din 2014. În Mehedinţi vor fi plătiţi peste 32.000 de fermieri ce urmează să primească ultima tranşă a subvenţiei în cuantum de 70 de euro, la care se adaugă 19 euro, plata aferentă culturilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Mehedinţi, Andreea Buzgure.
În judeţul Mehedinţi, cei aproximativ 32.000 de fermieri deţin în total o suprafaţă de 185.000 de hectare de teren. Sumele virate se achită la cursul de schimb de 4,41 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la 30 septembrie 2014. Prima tranşă a subvenţiei s-a achitat în toamna anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS