17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCEZ-ul de la miezul nopții

CEZ-ul de la miezul nopții

Clienții din Craiova, și nu numai, au reclamat că frecvent după miezul nopții curentul se întrerupe pentru câteva zeci de secunde, punând în pericol aparatura electrocasnică. Oamenii așteaptă răspunsuri din partea companiei.

Clienții companiei cehe CEZ ne-au semnalat în ultima perioadă mai multe probleme legate de alimentarea cu energie electrică, atât în județ, cât și în municipiul Craiova. Recent, la redacția GdS a sosit o sesizare din partea lui Gheorghe Zglimbea, un cetățean din comuna Maglavit, care ne-a transmis că în această localitate sunt dese întreruperi de curent. „A apărut un fapt îngrijorător, acela al întreruperilor de energie electrică de trei-cinci secunde, de circa zece-douăzeci de ori în 24 de ore, fără motive de ordin meteorologic. Acestea pun în pericol bruma de aparatură electrocasnică a cetățenilor. (…) În fața acestor realități, suntem neputincioși, pentru că nu avem alternative“, ne-a scris acesta. Primarul localității Maglavit, Ion Dinu, spune că nu au fost întreruperi de durată. „Nu am avut întreruperi de durată decât în noaptea de Revelion, la un punct de transformare. Dar sunt întreruperi sporadice, mai ales în rețeaua publică de iluminat, din cauza vechimii acesteia“, a afirmat primarul.
„Sunt luni ale anului în care noaptea, puțin după ora 0.00, preț de câteva zeci de secunde, se întrerupe curentul. Dar în fiecare noapte. Nu am înțeles niciodată de ce se întâmplă acest lucru. Stau cu frică să nu mi se strice televizorul sau computerul“, a declarat Ionuț Dragomir, un client CEZ din zona Gării Craiova. „Sunt nopți în care curentul se întrerupe de trei-patru ori timp de câteva secunde, după ora 0.00. În alte nopți, tot după ora 0.00, curentul se întrerupe până la 10 minute“, a declarat Adrian Georgescu, un locuitor din cartierul George Enescu. „Mi s-a și ars un bec din cauza fluctuațiilor de curent. Nu a fost o problemă, dar, dacă voi avea probleme cu frigiderul, computerul sau televizorul?“, a spus George Butnaru, din cartierul Valea Roșie. „Am pățit-o și eu. Acum o lună, erau dese întreruperi de curent între orele 0.00 și 1.00. Mi-au stricat două routere. Într-o noapte am sunat la CEZ, au preluat sesizarea, dar între timp a venit curentul“, a povestit Valentin Tănase, un locuitor din cartierul Rovine. GdS a încercat în repetate rânduri să afle care este cauza întreruperilor nocturne ale energiei electrice, dar nu a primit vreun răspuns din partea companiei. Inițial, reprezentantul pentru relațiile cu presa a spus că va reveni cu un telefon deoarece legătura nu este bună, iar ulterior nu a mai răspuns.

Atenție la deconectări!

În altă ordine de idei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis anul trecut Ordinul nr. 64/2014, pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienții finali, care a intrat în vigoare la 31 octombrie 2014. Potrivit noului regulament de furnizare (art. 61), preavizul de deconectare se transmite clientului final prin una din următoarele modalități: prin curier sau prin poștă, cu confirmare de primire; prin mijloace electronice, în cazul clientului final cu care furnizorul a convenit transmiterea facturii prin mijloace electronice. Trebuie spus că în luna decembrie 2014 CEZ și-a informat clienții în legătură cu drepturile și obligațiile clienților și furnizorului în baza noului regulament. Curios, dreptul clientului de a primi preavizul de deconectare prin curier sau poștă, cu confirmare de primire, nu figurează în acea informare. Mai mult, din informațiile noastre, preavizele trimise după 1 noiembrie nu au fost transmise cu confirmare de primire. În trecut, zeci de clienți CEZ au reclamat către GdS că au fost deconectați de la rețea fără să fi recepționat preavizul transmis prin poștă de CEZ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS