7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătrâna aruncată la gunoi a murit

Bătrâna aruncată la gunoi a murit

FOTO: Claudiu Tudor
FOTO: Claudiu Tudor

Rodica Iliescu, bătrâna de 70 de ani, din comuna doljeană Murgaşi, despre care GdS a scris în ediția de sâmbătă, nu a mai rezistat condițiilor vitrege în care trăia. Fiul, autorităţile locale, asistenţa socială s-au grăbit să o îngroape.
Fiul Rodicăi Iliescu, a cărei poveste terifiantă am relatat-o în cotidianul nostru („Rodica Iliescu, o mamă aruncată la gunoi“), a ajuns într-un sfârşit la ea. La doar două zile de când redactorii GdS au găsit-o pe bătrână în propria-i casă în condiţii greu de imaginat, femeia a murit. Ionela, femeia de la magazin, a găsit-o sâmbătă dimineaţă decedată în casă, în condiţii mizere și în frig.
Acum, şi fiul acesteia, şi asistenţa socială din comună, şi medicul de familie şi-au găsit timp pentru biata bătrână. Băiatul acesteia, Costică Iliescu, a adus coşciugul şi hainele necesare mamei lui pentru a fi înmormântată. Reprezentanţii primăriei din localitatea Murgaşi şi-au adus în ultimul moment aminte de cazurile sociale din comună. Şi-au amintit de Rodica Iliescu doar ca să angajeze câţiva localnici să-i sape groapa.
„Bătrâna a murit sâmbătă dimineaţă. A găsit-o femeia aia, Ionela, moartă în casă. L-am anunţat pe fiul ei. A venit cu toate cele necesare pentru înmormântare, cu coşciug, cu haine. Ziceau să discute cu o firmă care se ocupă cu aşa ceva, dar era prea scump. Noi, de la primărie, am găsit nişte oameni şi au săpat groapa. Medicul de familie i-a dat adeverinţă ca să-i eliberăm certificat de deces. A făcut infarct. E rău că s-a întâmplat aşa. Nu aţi văzut în ce stare era? Nici copiii când au venit să o înmormânteze nu au avut unde să stea, au dormit prin maşini. Mă simt şi eu vinovat, deşi, după ce aţi venit dumneavoastră, i-am trimis lemne. Chiar vineri seară l-am rugat pe vice să treacă pe la ea şi a spus că a mai pus câteva lemne în sobă. De acum înainte trebuie să fim mai atenţi cu astfel de cazuri, deşi, vă spun, lumea o învinovăţeşte pe moartă că nu se gospodărea. Azi (duminică – n.r.) a fost înmormântată“, a spus primarul din Murgaşi, Constantin Nedelea. El a fost cel care ne-a confirmat că Rodica Iliescu a decedat, după ce un cititor al GdS ne-a transmis următorul mesaj: „Am urmărit reportajul pe care l-aţi făcut cu răposata Rodica Iliescu, în satul Veleşti, comuna Murgaşi. Cu regret, vă informez că Iliescu a fost găsită decedată. Azi are loc înmormântarea. Poate autorităţile locale azi se implică ceva mai mult!“.
Reamintim că Rodica Iliescu suferea de foame şi de frig în propria-i casă. Femeia avea demenţă, după cum spunea medicul de familie, şi nu-şi putea purta singură de grijă. Avea o pensie de 536 de lei, dar nu avea puterea şi sănătatea mintală să-şi chivernisească bruma de bani. Bătrâna era uitată de toţi, inclusiv de propriul fiu, care trăia în Bucureşti şi nu mai trecuse de trei-patru ani pe la mama sa, după cum spun oamenii din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS