27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Zece maşini au fost avariate de acoperişul unui bloc prăbuşit din cauza vântului în Drobeta Turnu Severin

Mehedinţi: Zece maşini au fost avariate de acoperişul unui bloc prăbuşit din cauza vântului în Drobeta Turnu Severin

Zece autovehicule dintr-o parcare din Drobeta Turnu Severin au fost avariate după ce acoperişul unui bloc s-a prăbuşit peste ele, din cauza vântului foarte puternic. Judeţul Mehedinţi se află sub atenţionare Cod Galben de vânt puternic de duminică seara de la ora 22.00, până luni dimineţa la ora 4.00

Incidentul s-a produs în această seară, în jurul orei 22.00, după ce din cauza vântului puternic, acoperişul unui bloc situat pe Aleea Mărgăritarilor din Drobeta Turnu Severin s-a prăbuşit peste mai multe autoturisme aflate în parcare.

Proprietarii autoturismelor avariate au fost chemaţi în parcare de vecinii care au auzit zgomotul puternic provocat de prăbuşirea acoperişului din tablă şi lemn, aceştia chemând pompierii pentru degajarea maşinilor.

La faţa locului au intervenit 10 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi care au degajat bucăţile din tablă prăbuşite de pe bloc şi au evaluat pagubele.

Potrivit plutonierului adjutant Adrian Arfutu din cadrul ISU Mehedinţi, acoperişul a avariat grav zece autovehicule care erau parcate.

Totodată, pompierii au degajat şi bucăţile din acoperiş rămase pe bloc care riscau să se prăbuşească la rafalele puternice de vânt.

Majoritatea proprietarilor maşinilor avariate a declarat că nu aveau întocmite asigurări Casco pentru recuperarea pagubelor astfel că vor suporta reparaţiile din surse proprii.

Unele maşini au caroseria complet distrusă, altele doar plafonul, geamurile sau portierele.

Judeţul Mehedinţi se află sub avertizare cod galben de vânt puternic în intervalul 22.01 – ora 22.00 – 12.01, ora 04.00, fiind aşteptate viteze de 55-60km/h şi izolat, peste 70 km/h.

Oana Mitu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS