16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cetăţean chinez depistat la PTF Calafat cu documentele altei persoane

Dolj: Cetăţean chinez depistat la PTF Calafat cu documentele altei persoane

Un cetăţean chinez a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat în timp ce încerca să prezinte la controlul de frontieră documente de călătorie olandeze aparţinând altei persoane.

În data de 08 ianuarie, în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, ca pasager într-un microbuz marca Volkswagen, o persoană de sex masculin, care a prezentat la controlul de frontieră un titlu de călătorie eliberat de autorităţile olandeze.
După verificarea documentului, poliţiştii au constatat că persoana prezentă la control nu corespunde cu cea din fotografia titlului de călătorie. Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean chinez şi are 41 de ani. Acesta a declarat că a procurat documentul de la nişte cetăţeni turci, ale căror date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 1.000 de dolari.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţeanului chinez şi au întocmit în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS