13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcert de Anul Nou la Filarmonica „Oltenia“

Concert de Anul Nou la Filarmonica „Oltenia“

Dirijorul italian David Crescenzi promite un concert extraordinar pe scena Filarmonicii (Foto: Filarmonica Oltenia)
Dirijorul italian David Crescenzi promite un concert extraordinar pe scena Filarmonicii (Foto: Filarmonica Oltenia)

Filarmonica „Oltenia“ propune melomanilor un început de an cu uverturi, arii celebre și valsuri creând atmosfera strălucitoare a balurilor de altădată. Dirijorul italian David Crescenzi, soprana Rasha Talaat din Egipt și Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ vor încânta spectatorii în serile de 8 și 9 ianuarie, începând cu ora 19.00.
Din program nu vor lipsi valsul „Frumoasa Dunăre albastră“, polca „Trisch-Trasch“ și marșul Radetzky. Repertoriul include și alte lucrări apreciate de publicul larg precum Uvertura operei „Don Pasquale“ de Gaetano Donizetti, Aria „Mercè, dilette amiche“ din opera „Vecerniile siciliene“ de Giuseppe Verdi, Uvertura operetei „Liliacul“ de Johann Strauss-fiul, „Dansul orelor“ din opera „La Gioconda“ de Amilcare Ponchielli și altele.
„Este un repertoriu național-popular, pentru că e un concert de Anul Nou. În prima parte e multă operă: Don Pasquale, Norma, Gioconda, în vreme ce partea a doua a serii cuprinde partituri pentru toate categoriile de public. Melomanii vor fi  încântați pentru că nu venim cu un repertoriu banal. Spre exemplu, Uvertura operei «Don Pasquale» de Gaetano Donizetti nu e una celebră, dar e strălucitoare. Cred că am făcut o alegere bună. Este un concert care le va aduce oamenilor bucurie în suflet la început de an. Soprana Rasha Talaat din Cairo, Orchestra Filarmonicii, una de profesioniști, instrumentiști riguroși, sunt ingredientele unui concert care se va bucura de succes. Membrii orchestrei obișnuiți să cânte muzică simfonică se descurcă de minune, deși, atunci când abordează operă, pentru ei se schimbă totul. Am găsit aici o orchestră serioasă și disciplinată“, a precizat dirijorul italian David Crescenzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS