Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) acționează preventiv pe drumurile naționale și europene din județele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați, unde utilajele speciale împrăștie material antiderapant, ca urmare a prognozei ce vizează depunere de polei în intervalul 9 ianuarie, ora 10.00 – 10 ianuarie ora 14.00.
Compania avertizează că din cauza ploilor abundente și a temperaturilor scăzute poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafețe lunecoase cu suprafețe umede.
CNADNR precizează, de asemenea, că acționează împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe suprafața părții carosabile pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.