Acasă Local Dolj Prețul gigacaloriei în Craiova ar putea crește cu 6%

Prețul gigacaloriei în Craiova ar putea crește cu 6%

-

Președintele Autori­tății Naționale de Reglementare în Do­me­niul Energiei (ANRE) a aprobat la sfârșitul anului trecut (decizia nr. 2727/17 decembrie 2014) prețul de 107,23 lei/MWh exclusiv TVA pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte destinată consumului populației (casnic) și consumatorilor noncasnici din CET Craiova II aparținând Complexului Energetic (CE) Oltenia SA. Potrivit estimărilor preliminare, această reglementare va duce la creșterea prețurilor la consumatorii finali din Craiova cu 5,86%. În prezent, prețul de producție al CEO este de 117,81 lei/gigacalorie exclusiv TVA, iar Termo SRL Craiova ajunge să furnizeze agent termic către populație la prețurile de 253,72 lei/gigacalorie în punctele termice (PT) și de 335,15 lei/gigacalorie în centralele termice pe gaze (CT). Datorită subvențiilor din bugetul local, populația plătește la ora actuală un preț de 220,5 lei/gigacalorie. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a declarat pentru GdS că nu știe nimic despre creșterea prețului la energia termică.
„Nu am primit nici o informare de creștere de preț de la CEO“, a afirmat primarul. În cazul în care bugetul local nu va suporta creșterea prețului la căldură, măsura se va vedea în costul final al gigacaloriei plătit de populație.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...