Acasă Local Peste o mie de credincioşi la slujba de Bobotează din Portul Severin

Peste o mie de credincioşi la slujba de Bobotează din Portul Severin

-

_DSC0125

Peste o mie de mehedinţeni au participat, ieri, la slujba de Bobotează oficiată de Episcopul Severinului şi Strehaiei, în Portul Drobeta Turnu Severin, unde au fost sfinţite apele fluviului Dunărea şi agheasma mare care a fost împărţită credincioşilor.
Slujba în Portul Drobeta Turnu Severin a început în jurul orei 11.30, unde preoţii şi enoriaşii au ajuns după o procesiune de la şapte biserici din municipiu, însoţiţi de Părintele Episcop Nicodim şi de preoţi de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.
În port, Episcopul Severinului şi Strehaiei a sfinţit apele fluviului şi agheasma mare, apoi a aruncat în Dunăre o cruce din lemn, împodobită cu busuioc şi flori.
Deşi tradiţia spune că mai mulţi tineri trebuie să se arunce în apă, iar cel mai rapid la înot să o recupereze şi să o aducă la mal pentru a avea sănătate tot anul, crucea a fost recuperată cu barca de un angajat al Navigaţiei Fluviale Române Drobeta Turnu Severin.
„Este a treia oară în ultimii şase ani. Pentru că nu a sărit nimeni, eu cu barca m-am dus şi am recuperat crucea sfințită de Preasfinţitul Nicodim. Semnifică o viaţă frumoasă, un An Nou fericit la toată lumea“, a declarat Costel Anghelescu, angajat NFR Drobeta Turnu Severin, cel care a recuperat crucea din Dunăre. Episcopia Severinului şi Strehaiei a pregătit aproximativ două mii de litri de agheasmă pentru credincioşi.
„O folosim în casă, la stropitul casei“, a spus o femeie care stătea la rând să ia agheasmă mare. Alţi credincioşi spun că stropesc şi animalele, şi păsările cu apa sfinţită în ziua de Bobotează „O folosim în casă. O iau şi la ţară pentru animale, pentru păsări“, a declarat altă femeie.
Pentru a nu se crea aglomeraţie şi îmbulzeală, Jandarmeria a amenajat culoare cu garduri de o parte şi de alta a butoaielor cu agheasmă, astfel că enoriaşii au intrat pe rând să-şi umple sticlele.

ȘTIRI VIDEO GdS

Angajaţii de la fabrica de confecţii din Calafat, fără salarii de două luni

La fabrica de confecţii Maglierie Cristian Impex din Calafat s-a întârziat plata salariilor. Oamenii nu şi-au primit nici banii aferenţi lunii august. În timp ce muncitorii sunt disperaţi că nu şi-au încasat drepturile băneşti, conducerea fabricii promite că le va achita salariile săptămâna aceasta.