6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNici o amendă pentru trotuarele necurățate din Craiova

Nici o amendă pentru trotuarele necurățate din Craiova

Așa arată unul dintre trotuarele necurățate de pe bulevardul Carol I din Craiova (Foto: Lucian Anghel)
Așa arată unul dintre trotuarele necurățate de pe bulevardul Carol I din Craiova (Foto: Lucian Anghel)

Poliția Locală Craiova nu a dat nici o amendă până acum pentru trotuarele rămase necurățate de la prima ninsoare serioasă din oraș, care a avut loc pe 28 decembrie. „Nu s-a aplicat nici o amendă. Am trecut pe la asociațiile de proprietari, pe la societățile comerciale, le-am pus în vedere faptul că trebuie să își curețe trotuarele de zăpadă, de gheață. La fel am făcut și în legătură cu țurțurii. Am revenit și am văzut că s-au conformat. Nu am putut să acoperim tot orașul, dar, în mare parte, oamenii au înțeles“, a spus Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale Craiova.

„S-o mai lase așa, să fie și un pic de gheață“

În ciuda faptului că nu s-a aplicat nici o amendă, în oraș există mai multe trotuare cu gheață. Una dintre zone este cea a cimitirului Sineasca. „Extraordinar de bine, mare bucurie. Nu vedeți cum ne descurcăm? S-o mai lase așa, să fie și un pic de gheață. Ia uitați, mama e cu mine, că altfel nu ieșea din casă. Eu sunt deschizătorul de drumuri“, glumea unul dintre craiovenii care treceau prin zonă. „Merg pe o parte… Nu cred că e așa de bine, dar sper să se rezolve. În zona în care locuiesc este tot la fel, dar poate ne-o favoriza vremea“, a spus Florica Anghelescu. O situație asemănătoare este și pe bulevardul Carol I, pe drumul dintre Brazdă și Piața Mare. „Mi se pare că nu prea s-a făcut (curățarea trotuarelor – n.r.). După cum observați, ne descurcăm foarte greu, nu este deszăpezit decât foarte puțin. Eu locuiesc în Brazdă, la Complexul Vechi, și e mai bine acolo, dar drumul către piață e foarte greu de parcurs“, a povestit domnul Chiriță, alt craiovean.
În ultima săptămână, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Craiova s-au prezentat zeci de persoane cu traumatisme, fracturi, dintre care o parte au fost cauzate și de alunecarea pe gheață.

Ce amenzi ar putea da poliția

Conform regulamentului local HCL nr. 319/2009, persoanele fizice și juridice sunt obligate să îndepărteze gheața și zăpada din fața imobilelor pe care le dețin sau în care locuiesc, imediat după oprirea intemperiilor, și să presare nisip sau alte materiale antiderapante pe trotuare, în caz de polei. Dacă aceste lucruri nu se respectă, oamenii riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei (persoanele fizice) și între 1.000 și 2.500 de lei (persoanele juridice). Şi sloiurile de gheață trebuie îndepărtate de la streșinile imobilelor. În acest caz, amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru cele juridice, între 1.000 și 2.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS